Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Συναγερμός στην Καλλιθέα - Έγινε επίθεση με καυστικό υγρό σε 34χρονη

Με βιτριόλι

20 Μαΐου 2020 14:02
Συναγερμός στην Καλλιθέα - Έγινε επίθεση με καυστικό υγρό σε 34χρονη
Από Δανάη Πάλμου

Αναστάτωση επικρατεί στην Καλλιθέα, όταν μία γυναίκα, 34 ετών, δέχτηκε επίθεση στο πρόσωπο με καυστικό υγρό!

Δύο γυναίκες καβγάδισαν σε καφετέρια της οδού Θησέως, όταν μια από τις δύο έριξε μεγάλη ποσότητα από βιτριόλι και μετά έγινε καπνός.

Αυτή ήταν και η καταγγελία που έφτασε στην Αστυνομία, η οποία έπειτα από έρευνες εντόπισε ότι η 34χρονη νοσηλεύεται στο νοσκομείο Metropolitan, σε σοβαρή κατάσταση με εγκαύματα στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματός της.

ΕΚΑΒ

Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τη δεύτερη γυναίκα που έκανε την επίθεση, ελέγχοντας τις κάμερες της καφετέριας και των γύρω μαγαζιών, και μάλιστα πρόσφατα επίθεση είχε δεχθεί και ένας γνωστός ποδοσφαιριστής.

Χαμός: Έπιασαν στα «πράσα» εγκληματική ομάδα που κόντεψε να κερδίσει παράνομα 1 εκατ. ευρώ από μάσκες

Φοβερά ήταν τα στοιχεία, που βρήκε η Αστυνομία στην Καλλιθέα, όπου έπιασε στα «πράσα» εγκληματική οργάνωση, η οποία διακινούσε μάσκες αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας για τον κορωνοϊό, ενώ μαζί τους πουλούσε και αποιμητικά προϊόντα σε ρούχα, τσάντες, υποδήματα και γυαλιά ηλίου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έρευνες για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησαν με αφορμή την εξαπάτηση εταιρείας, από την οποία κατάφεραν να αποσπάσουν 201.900 ιατρικές μάσκες.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 22/04 μέλος της οργάνωσης ήρθε σε εμπορική συμφωνία, μέσω τρίτων, με εταιρεία για την αγορά 201.900 ιατρικών μασκών, αξίας 620.640,60 ευρώ. Το εμπόρευμα παραδόθηκε κανονικά την επόμενη μέρα (23-04), χωρίς ουδέποτε να καταβληθεί το συμφωνηθέν ποσό.

Στην πρώτη φάση των ερευνών, δυο ημέρες μετά, εντοπίστηκε σε περιοχή της Αττικής το φορτηγό με το οποίο παρελήφθη το εμπόρευμα και συνελήφθη ο οδηγός, στην οικία του οποίου - μεταξύ άλλων - βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρή ποσότητα ιατρικών μασκών, που προέρχονταν από την παραπάνω απάτη, ενώ νωρίτερα εξαρθρώθηκε σπείρα στην Πάτρα.

Στη δεύτερη φάση των ερευνών, την 04 Μαΐου εντοπίστηκε φορτηγό όχημα να εξέρχεται από αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή του Ασπροπύργου και σε έρευνα που επακολούθησε βρέθηκαν στο εσωτερικό του 23.750 ιατρικές μάσκες, οι οποίες προέρχονταν από την παραπάνω απάτη σε βάρος της εταιρείας.

Στο όχημα επέβαιναν 2 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία συνελήφθησαν. Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στον αποθηκευτικό χώρο, απ’ όπου εξήλθε το φορτηγό όχημα, όπου βρέθηκαν 170.670 ιατρικές μάσκες, οι οποίες ομοίως προέρχονταν από την παραπάνω απάτη σε βάρος της εταιρείας.

Συνολικά από τις 210.900 ιατρικές μάσκες που κατάφεραν να αποσπάσουν με την παραπάνω μέθοδο εξαπάτησης, βρέθηκαν οι 194.420, οι οποίες και αποδόθηκαν στην εταιρεία.

Στην τρίτη φάση των ερευνών, χθες 12 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν 8 έρευνες σε σπίτια και αποθήκες - καταστήματα, μελών της οργάνωσης, στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, του Αλίμου, του Κορυδαλλού και του Αιγάλεω.

Από την πρόοδο των ερευνών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ειδικεύονταν στην παράνομη διάθεση ιατρικού υλικού (μάσκες) καθώς και απομιμητικών προϊόντων επώνυμων εταιρειών.

Μάλιστα λειτουργούσαν με συστηματικό τρόπο και φρόντιζαν να προσδίδουν νομιμοφάνεια σε όλα τα στάδια της εγκληματικής τους δραστηριότητας, από την οποία αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατασκεύαζαν τιμολόγια και λοιπά παραστατικά, με τα οποία νομιμοποιούσαν την μεταφορά των ιατρικών μασκών ενώ για την απόκρυψη της προέλευσής τους και την παραπλάνηση των υποψήφιων αγοραστών, τις επανατυποποιούσαν σε νέες κούτες μεταφοράς.

Πέρα από τα αρχηγικά μέλη, που είχαν τον γενικότερο συντονισμό της λειτουργίας της οργάνωσης, τα λοιπά μέλη προέβαιναν σε επιμέρους -κατά περίπτωση πράξεις- (τυποποίηση – αποθήκευση και μεταφορά προϊόντων, προπομποί σε μεταφορές, τσιλιαδόροι εντοπισμού αστυνομικών κλπ.)

Έπιασαν στα «πράσα» εγκληματική ομάδα που κόντεψε να κερδίσει παράνομα 1 εκατ. ευρώ από μάσκες

Συνολικά από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 1.110.423 ιατρικές μάσκες,
- 5.245 ευρώ, 2 φορτηγά και 3 Ι.Χ.Ε. οχήματα,
- πάνω από 50.000 ετικέτες γνησιότητας διαφόρων επώνυμων εταιρειών (ένδυσης-υπόδησης) καταφανώς πλαστές,
- πάνω από 3.000 είδη ένδυσης, υπόδησης, ρολόγια χειρός, γυαλιά ηλίου, όλα απομιμητικά επώνυμων εταιρειών,
- δισκία αναβολικών σκευασμάτων και μικροποσότητα κάνναβης,
- πιστόλι και 3 πλήρη κλειστά κυκλώματα καταγραφής εικόνας.
- Σημειώνεται ότι, πέραν των ιατρικών μασκών που προέρχονται από την απάτη σε βάρος της εταιρείας, όλες οι υπόλοιπες δεν έφεραν δασμοφορολογικά παραστατικά και ερευνάται η προέλευση τους, σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες.

Η μεταπωλητική αξία των μασκών, συμπεριλαμβανομένων των μασκών που προέρχονται από την εταιρεία, ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν 8 μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, νομοθεσίες περί όπλων, σημάτων, αθέμιτου ανταγωνισμού, εθνικού τελωνειακού κώδικα κλπ συναφών αδικημάτων, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται 4 ακόμα άτομα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share