Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020

Αδιανόητο: O Ντόναλντ Τραμπ ζητά ''Παράσημο'' γιατί οι ΗΠΑ είναι πρώτη σε κρούσματα κορωνοϊού

Απίστευτο!

20 Μαΐου 2020 13:49
Αδιανόητο: O Ντόναλντ Τραμπ ζητά ''Παράσημο'' γιατί οι ΗΠΑ είναι πρώτη σε κρούσματα κορωνοϊού
Αρθρογράφος: Άννα Πανταζή
ΑΝΝΑ ΠΑΝΤΑΖΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Αδιανόητη η ατάκα του Ντόναλντ Τραμπ αφού τόλμησε να πει ότι είναι «παράσημο» για τις ΗΠΑ να έχουν τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων μολύνσεων της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, στον κόσμο.

Ειδικότερα, δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ότι το βλέπει «ως ένα καλό πράγμα γιατί σημαίνει ότι η διαδικασία των τεστ μας είναι πολύ καλύτερη».

Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, έχουν καταγραφεί 1,5 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και σχεδόν 92.000 θάνατοι. Στη δεύτερη θέση είναι η Ρωσία με σχεδόν 300.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που τα σχόλια του κάνουν παγκόσμια αρνητική αίσθηση, αφού πριν λίγες ημέρες έκανε και αιχμηρές δηλώσεις για την Κίνα!

Τι είπε ο Τραμπ

Την Δευτέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ ηγήθηκε της πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου από τότε που ξεκίνησε η επιδημία στις ΗΠΑ. «Παρεμπιπτόντως», είπε στους δημοσιογράφους, «ξέρετε ότι όταν λέτε ότι είμαστε πρώτοι σε κρούσματα, αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε περισσότερα τεστ από οποιονδήποτε άλλο».

«Έτσι, όταν έχουμε πολλές περιπτώσεις», συνέχισε, «δεν το βλέπω ως κακό, το βλέπω, κατά κάποιο τρόπο, ως ένα καλό πράγμα γιατί σημαίνει ότι η διαδικασία των τεστ μας είναι πολύ καλύτερη», είπε και πρόσθεσε: «Έτσι το βλέπω ως παράσημο. Πραγματικά, είναι παράσημο».

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων, μια ομοσπονδιακή υπηρεσία, οι ΗΠΑ είχαν πραγματοποιήσει 12,6 εκατομμύρια τεστ για κορωνοϊό μέχρι την Τρίτη.

Έχουν οι ΗΠΑ όμως πραγματοποιήσει τα περισσότερα τεστ;

Σύμφωνα με το Our World in Data που επικαλείται το BBC, ενώ οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει τα περισσότερα τεστ κατ΄όγκο από οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν είναι πρώτες στο κόσμο σε κατά κεφαλήν βάση.
Το γράφημα του Our World in Data κατατάσσει τις ΗΠΑ στη 16η θέση παγκοσμίως όσον αφορά τις δοκιμές ανά 1.000 άτομα, μπροστά από τη Νότια Κορέα, αλλά πίσω από την Ισλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρωσία και τον Καναδά.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, οι ΗΠΑ πραγματοποιούσαν καθημερινά 300.000 έως 400.000 τεστ, σύμφωνα με το Covid Tracking Project. Αλλά ο διευθυντής του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Υγείας του Χάρβαρντ, Ashish Jha, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε ακρόαση στο Κογκρέσο ότι «οι ΗΠΑ χρειάζονται περισσότερες από 900.000 τεστ κάθε μέρα για να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια. Κάνουμε περίπου το ένα τρίτο».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share