Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ: Νεκρός σε τροχαίο ο πρίγκιπας Όττο της Έσσης

Τι συνέβη;

20 Μαΐου 2020 09:15
Σοκ: Νεκρός σε τροχαίο ο πρίγκιπας Όττο της Έσσης

Νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα με την μοτοσυκλέτα του (Ducati) βρέθηκε ο Γερμανός πρίγκιπας, το ατύχημα συνέβη από πρόσκρουση σε κιγκλιδώματα σε έναν βαυαρικό αυτοκινητόδρομο. Ωστόσο οικογενειακό δυστύχημα με έναν νεκρό συνέβη και στην Αλεξανδρούπολη.

Ο πρίγκιπας Όττο της Έσσης πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής αφότου έπεσε από την 20.000 ευρώ μηχανή του και χτύπησε στο κιγκλίδωμα κοντά στην λίμνη Κονστάνς. Ο 55χρονος πρίγκιπας – επιχειρηματίας που στην κατοχή του είχε πολλά franchise γνωστής αλυσίδας fast food στην νότια Γερμανία – πέθανε επί τόπου, σύμφωνα με την Bild.

Ο Όττο καταγόταν από μια γερμανική βασιλική δυναστεία με συνδέσεις με τους ηγέτες της Πρωσίας και θεωρείται ότι είναι μακρινός συγγενής της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Η αιτία του ατυχήματος δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη, αλλά η μοτοσικλέτα θεωρείται ότι άρχισε να στροβιλίζεται μετά την προσπέραση ενός άλλου οχήματος με μεγάλη ταχύτητα. «Για λόγους που δεν είναι ακόμη γνωστοί, ο αναβάτης έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, άρχισε να στροβιλίζεται και έπεσε στο σιδηροδρομικό κιγκλίδωμα» αναφέρει έκθεση της αστυνομίας. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως ο πρίγκιπας τυφλώθηκε από τον ήλιο – όπως είχε συμβεί με το ατύχημα του πρίγκιπα Φιλίππου – ή εάν επηρεάστηκε από την θερμοκρασία. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στην τοπική εφημερίδα TZ, πως το ατύχημα θα μπορούσε να προκληθεί από υπερβολική ταχύτητα.

Το 2010, ο πρίγκιπας είχε αφαίρεση 7 πόντων από το δίπλωμά του και μια απαγόρευση οδήγησης για εννέα μήνες, λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Ωστόσο, διέφυγε από ποινικές κατηγορίες αφού πλήρωσε πρόστιμο 3.600 ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής εκείνης.

Ο πρίγκιπας Όττο ήταν μέλος του οίκου της Έσσης- Φιλιπσθάλ, μιας δυναστείας που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Η οικογένεια συνδέεται με τον Φρειδερίκο Γουίλιαμ ΙΙ της Πρωσίας, έναν σημαντικό Γερμανό κυβερνήτη κατά την διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων.

Παντρεμένος, χωρισμένος, με 4 παιδιά

Ο Όττο παντρεύτηκε την Κάρλα Μπλικχάουζερ στο Λας Βέγκας το 1998, με τον γάμο τους να διαρκεί μέχρι το 2017, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ. Είχαν αποκτήσει 4 παιδιά: τον Μάξ, τον Λέοπολντ, τον Μόριτζ και την Έλενα, τα οποία είναι όλα ενήλικα. Ήταν γνωστός λάτρης του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας και διοργάνωνε συχνά συγκεντρώσει επιστημόνων και άλλων. «Ο πρίγκιπας Όττο της Έσσης ήταν ένας ευγενικός, σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος. Ήταν ένας φιλικός άνθρωπος – καθόλου απόμακρος» δήλωσε ένας φίλος στην Bild.

Ο πρίγκιπας Όττο της Έσσης ήταν μεγάλος θαυμαστής των μηχανών

Ένας συνεργάτης του είπε πως ο πρίγκιπας εργαζόταν πολύ σκληρά στα εστιατόριά του. Με ανάρτησή τους στο Facebook, οι υπάλληλοί του τον περιέγραψαν ως «το καλύτερο αφεντικό του κόσμου» και «καταπληκτικό άτομο». «Το κενό που αφήνει πίσω του είναι τεράστιο, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε την λειτουργία των εστιατορίων του» ανέφεραν.

Να σημειωθεί πάντως πως είναι ο δεύτερος θάνατος μέλους βασιλικής οικογένειας τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τον ξαφνικό χαμό της πριγκίπισσας Τατιάνας Γκαλιτζίν, απόγονος του αυτοκράτορα Καρλ και της Ζίτα ντε Μπορμπόν -Πάρμα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share