Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανοίγει σε 2 εβδομάδες Drive-In σινεμά: Πού θα το βρείτε;

Μετά από πολλά χρόνια επιστρέφουν!

19 Μαΐου 2020 23:35
Ανοίγει σε 2 εβδομάδες Drive-In σινεμά: Πού θα το βρείτε;

Ο δήμαρχος της Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μιλάει για τον Drive-In σινεμά που θα ανοίξει στην πόλη, σε ένα κομμάτι στον χώρο του γηπέδου γκολφ, ενώ αποκαλύπτει ότι θα διεξάγονται και άλλες εκδηλώσεις πέρα από τον κινηματογράφο. Πόση χωρητικότητα θα έχει και πότε θα είναι έτοιμος.

Μέσα σε έκτακτες καταστάσεις και συνθήκες έχουν βρεθεί και έκτακτες λύσεις. Τα πλάνα είναι από drone που βρίσκεται πάνω από την επίμαχη έκταση την ώρα της συνέντευξης. Η διάταξη έχει ήδη σχεδιαστεί με βάση τα πρότυπα από το εξωτερικό, ώστε να δημιουργηθεί με ασφάλεια ένα drive in φεστιβάλ, δηλαδή και θέατρο, και κινηματογράφος αλλά και μουσική.

Χρειάζονται λίγες μέρες ακόμα για να το δούμε ολοκληρωμένο και με την οθόνη. Αναμένουμε με αγωνία μιας και οι αίθουσες δεν έχουν ανοίξει ακόμα. Δείτε πλάνα στο παρακάτω βίντεο:

Με θερμικές κάμερες και θερμομέτρηση η είσοδος των μαθητών στα σχολεία της Γλυφάδας

Σήμερα, 11 Μαΐου επέστρεψαν στις μαθητικές αίθουσες οι μαθητές της Γ' Λυκείου με νέα δεδομένα, αποστάσεις και μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα, σε σχολεία του Δήμου Γλυφάδας ανακοινώθηκε πως οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί κατά την είσοδο τους στο σχολείο θα θερμομετρούνται ενώ σε κάποιες σχολικές μονάδες έχουν τοποθετηθεί ακόμη και θερμικές κάμερες για τον έλεγχο της θερμοκρασία τους.Τα αυστηρά αυτά μέτρα λαμβάνονται για την προστασία όλων και την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού καθώς διατηρούνται φόβοι για ένα νέο δεύτερο κύμα.

Μιλώντας στο OPEN TV, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου υποστήριξε ότι το μέτρο με τις θερμικές κάμερες στα σχολεία «ξεκίνησε από τα Λύκεια, καθώς είναι δυσεύρετες στην αγορά αυτή τη στιγμή. Θα συνεχίσουμε με κάμερες και θερμόμετρα με υπέρυθρες που δεν χρειάζονται επαφή. Θα γίνεται θερμομέτρηση σε όλα τα σχολεία, για όσο χρειαστεί, με όλους τους τρόπους και τα μέσα που διαθέτουμε.»

Ο κ. Παπανικολάου υποστήριξε ότι οι θερμικές κάμερες χρησιμοποιούνται και στο εξωτερικό και πως προτού αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία για τα σχολεία, ο δήμος Γλυφάδας είχε επαφές με ειδικούς του ΕΟΔΥ. «Λάβαμε τη σύσταση ότι το μέτρο είναι χρήσιμο. Έστω και ένα παιδί να εντοπίσουμε είναι σημαντική ωφέλεια» τόνισε καταλήγοντας ο δήμαρχος Γλυφάδας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share