Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γαλλία - Νόσος Καβασάκι: 152 κρούσματα σε παιδιά

Ανησυχία

19 Μαΐου 2020 23:20
Γαλλία - Νόσος Καβασάκι: 152 κρούσματα σε παιδιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναστάτωση επικρατεί στη Γαλλία έχουν βρεθεί 152 πιθανές περιπτώσεις της νόσου Καβασάκι σε παιδιά, και μάλιστα εξετάζεται η σύνδεση της με τον κορωνοϊό.

«Για 98 από τις περιπτώσεις αυτές, μια πιθανή σύνδεση με την ασθένεια έχει εντοπιστεί, για άλλες διενεργείται ακόμη έρευνα, ενώ σε ορισμένες δεν έχει διαπιστωθεί κάποια σχέση» είπε ο γενικός Διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, μετά την ενημέρωση για τα νέα θύματα από τον κορωνοϊό στη Γαλλία, τα οποία όλο και αυξάνονται καθημερινά.

«Είχαμε μια εικόνα από τα μέσα Απριλίου. Διαβεβαιώνω τους γονείς: Αν έχουν την παραμικρή αμφιβολία έπειτα από πυρετό, πρέπει να επικοινωνούν με τον παιδίατρό τους. Με την κατάλληλη θεραπεία η εξέλιξη (της ασθένειας) είναι σε γενικές γραμμές πολύ θετική» σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας της Γαλλίας.

Την περασμένη εβδομάδα ένα παιδί 9 ετών, που εμφάνιζε συμπτώματα παρόμοια με της νόσου Καβασάκι τα οποία έχουν παρατηρηθεί σε παιδιά που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό, άφησε την τελευταία του πνοή στη Γαλλία. Αυτός ήταν ο πρώτος θάνατος που καταγράφεται στη χώρα από τη φλεγμονώδη αυτή πάθηση.

Το παιδί πέθανε από «μυοκαρδίτιδα», μια φλεγμονή στην καρδιά, ενώ τα μικροβιολογικά τεστ που διενεργήθηκαν έδειξαν ότι «είχε έρθει σε επαφή» με τον κορωνοϊό, αλλά δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα της covid-19, διευκρίνισε ο καθηγητής Φαμπρίς Μισέλ, επικεφαλής του τομέα παιδιατρικής ανάνηψης του πανεπιστημίου La Timone στη Μασσαλία, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδα La Provence.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Κατέληξε 73χρονη στο ΝΙΜΤΣ - 166 οι νεκροί

Ακόμα ένας θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε σήμερα στην Ελλάδα, ενώ όλα έδειχναν ότι η μέρα θα κλείσει με 0 νεκρούς. Σήμερα Τρίτη (19/05) κατέληξε μία 73χρονη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τελευταίο θύμα στη χώρα μας είναι μία 73χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ, ενώ προηγουμένως είχαν ανακοινωθεί μόλις 4 νέα κρούσματα.

Η 73χρονη γυναίκα έπασχε από πολυοργανική ανεπάρκεια, σηπτική καταπληξία και πνευμονία και το μεσημέρι κατέληξε στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 166.

Κορωνοϊός στην Ιταλία: 163 νεκροί στο τελευταίο 24ωρο - Ξαναέγινε τριψήφιος ο αριθμός

Αυξήθηκαν οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, καθώς σήμερα καταγράφηκαν περισσότερα θύματα σε σύγκριση με χθες, και ο αριθμός έγινε ξανά τριψήφιος.

162 ήταν οι νεκροί που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ 99 ήταν αυτοί που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. Συνολικά, και έτσι οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ιταλία ανήλθαν σε 32.169.

Ανακοινώθηκαν 813 νέες μολύνσεις (οι περισσότερες στη Λομβαρδία) από τις χθεσινές 451, ενώ 2.075 ήταν οι ασθενείς που ανέρρωσαν το τελευταίο 24ωρο.

Κορωνοϊός στην Ιταλία: 145 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν τη ζωή τους 145 άνθρωποι και καταγράφηκαν 675 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία και η μείωση είναι τεράστια σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 225.435 Οι νεκροί έφτασαν τους 31.908. Παράλληλα, 125.176 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες, το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 224.760 και είχαν χάσει την ζωή τους 31.763 άνθρωποι, ενώ 122.810 είχαν θεραπευθεί, όπως θα δείτε εδώ αναλυτικά.

Στο μεταξύ, 762 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 10.311 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 57.278 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκε σημαντικά με 200 λιγότερα κρούσματα. Παρουσιάζει μικρή μείωση ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους 8 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 194 λιγότεροι από χθες.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τεσσαρακοστή τρίτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Από αύριο, πρόκειται να ανοίξουν καφέ μπαρ, εστιατόρια, κουρεία και τα κομμωτήρια, σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας. Ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα, όμως, περιφερειάρχης της Καμπανίας (πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης), δεν υπέγραψε τη συμφωνία της κυβέρνησης Κόντε με τις περιφέρειες, διότι θεωρεί λάθος κίνηση το ότι, για την άρση πολλών απαγορεύσεων, δεν ζητήθηκε η καθοριστική γνωμοδότηση του υπουργείου Υγείας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε ότι, όντως, υπάρχει ακόμη κίνδυνος μετάδοσης, αλλά πρόσθεσε ότι οι εμπορικές δραστηριότητες δεν μπορούν να παραμείνουν κλειστές μέχρι να βρεθεί εμβόλιο. Αισιοδοξία, τέλος, προκαλεί το σημερινό στοιχείο των νέων κρουσμάτων, το οποίο είναι το χαμηλότερο από την αρχή της επίσημης καταγραφής απ’ τις ιταλικές αρχές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share