Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τεράστια αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τσεχία - 111 σε μια μέρα

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ακόμη δύο θανάτους

19 Μαΐου 2020 15:25
Τεράστια αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τσεχία - 111 σε μια μέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Τσεχία κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, 111, σε ένα σύνολο 8.594 μέχρι σήμερα, Τρίτη. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ακόμη δύο θανάτους, ανεβάζοντας τον απολογισμό από τον ιό στους 299 στη χώρα αυτή της κεντρικής Ευρώπης.

Να υπενθυμίσουμε ότι, η Τσεχία έκλεισε σχολεία, καταστήματα και σύνορα λίγο μετά την έναρξη της επιδημίας τον Μάρτιο και έχει δει μια αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που αναρρώνουν. Η κυβέρνηση ανυπομονούσε για την επανεκκίνηση της οικονομίας τις τελευταίες εβδομάδες, ανοίγοντας τα περισσότερα καταστήματα, τους κινηματογράφους, τα θέατρα, τις υπαίθριες παμπ και εξωτερικούς χώρους εστίασης και αίροντας ορισμένους περιορισμούς στα διασυνοριακά ταξίδια.

Η τσεχική ραδιοφωνία ανέφερε πως είχαν επιβεβαιωθεί 53 κρούσματα μεταξύ 860 ανθρακωρύχων που υποβλήθηκαν σε τεστ μέχρι το βράδυ της Δευτέρας. Αξιωματούχοι της OKD και του εθνικού συστήματος υγείας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλια ενώ, Η αύξηση οφείλεται εν μέρει σε μια εστία που ανέφερε η κρατικής ιδιοκτησίας εταιρία εξόρυξης άνθρακα OKD στο ορυχείο της στο Ντάρκοφ, κοντά στην ανατολική πόλη Καρβίνα, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, σύμφωνα με την τσεχική ραδιοφωνία.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να χαλαρώσει τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις προς και από χώρες που θεωρείται πως είναι ασφαλείς από τους κινδύνους που οφείλονται στον κορωνοϊό από τις 8 Ιουνίου, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτεκ. Μάλιστα, η κυβέρνηση, ανυπομονούσε για την επανεκκίνηση της οικονομίας τις τελευταίες εβδομάδες, ανοίγοντας τα περισσότερα καταστήματα, τους κινηματογράφους, τα θέατρα, τις υπαίθριες παμπ και εξωτερικούς χώρους εστίασης και αίροντας ορισμένους περιορισμούς στα διασυνοριακά ταξίδια. Οι κάτοικοι της Τσεχίας, είχαν τεθεί σθεναρά ενάντια στην χρήση των τέστ, πράγμα που οδήγησε στο αρνητικό αυτό ρεκόρ.

Τσεχία: Πέθανε ο πρόεδρος της Γερουσίας!

Ο πρόεδρος της Γερουσίας της Τσεχίας, Γιάροσλαβ Κούμπερα, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα σε ηλικία 72 ετών, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του Σώματος. Σάλο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του σε όλη την χώρα!

Ο Κούμπερα ήταν βετεράνος πολιτικός, προερχόμενος από το Πολιτικό Δημοκρατικό κόμμα (ODS). Εκλεγόταν στη Γερουσία επί μια 20ετία και ανέλαβε πρόεδρός της τον Νοέμβριο του 2018. Μάλιστα, θλίψη έφερε σήμερα ο θάνατος πασίγνωστου τραγουδιστή πάνω στην σκηνή!

Μεταξύ άλλων, ο Κούμπερα έγινε γνωστός για το πάθος με το οποίο υπερασπιζόταν το κάπνισμα. Χαρακτήριζε μάλιστα τα μέτρα κατά του καπνίσματος «τρομοκρατία κατά της νικοτίνης».

«Ο Θεός καπνίζει, επειδή αν δεν κάπνιζε δεν θα είχαμε σύννεφα, ο ουρανός θα ήταν πάντα καθαρός και θα ψηνόμασταν όλοι από τη ζέστη», είχε πει κάποτε.

Σοκ: Τραγικός θάνατος για 5 άτομα σε ξενοδοχείο! Πέθαναν στον ύπνο τους!

Μια φοβερή τραγωδία βρήκε 5 άτομα σε πολυτελές ξενοδοχείο, καθώς έχασαν τη ζωή τους σε ένα σοκαριστικό δυστύχημα με τους σωλήνες του ξενοδοχείου.

Το περιστατικό πραγματοποιήθηκε στο Περμ της Ρωσίας και, μάλιστα, τη στιγμή που ένοικοι του ξενοδοχείου κοιμούνταν. Εκείνη την ώρα, ένας σωλήνας γεμάτος καυτό νερό έσπασε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το υπόγειο του κτιρίου και να επέλθει ο θάνατος για τα πέντε άτυχα άτομα, σε μια συνέχεια σειράς φρικτών γεγονότων στην χώρα, μετά τον τραγικό θάνατο 3χρονου παιδιού από ασιτία!

Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, βρήκαν φρικτό θάνατο καθώς έβρασαν (!) στην κυριολεξία ζωντανοί. Στο υπόγειο δεν υπήρχε ούτε παράθυρο, αλλά ούτε έξοδος κινδύνου.

Το ξενοδοχείο ήταν γεμάτο καθώς αρκετοί από τους ένοικους έμεναν εκεί ώστε να είναι κοντά στην κλινική της πόλης, το οποίο ειδικεύεται στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Ο Igor Goncharov, ο οποίος είναι τοπικός υπουργός ασφαλείας, δήλωσε μετά το τραγικό συμβάν: «Γνωρίζουμε πως πλημμύρισε το κελάρι και το υπόγειο. Το νεό ήταν υπό πίεση. Όλες οι μονάδες έσπευσαν άμεσα στο σημείο. Το νερό αυτή την στιγμή αντλείται από το υπόγειο. Έχουν βρεθεί πέντε σοροί. Όλοι τους είναι ένοικοι στο ξενοδοχείο».

Έγκυος γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών βρήκε τραγικό θάνατο όταν...Θα ανατριχιάσετε με την συνέχεια!

Μια έγκυος, μητέρα δύο παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο στην γέννα, όταν αποφάσισε να γίνει παρένθετη μητέρα για μια άλλη οικογένεια. Οι επιπλοκές στην γέννα δεν κατέληξαν σε καλό...

Η Μισέλ Ριβς, από το Σαν Ντιέγκο, πήρε την απόφαση να γίνει παρένθετη μητέρα για ένα ζευγάρι, που δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Έχασε την μάχη με την ζωή, μετά από επιπλοκές στην γέννα, αφήνοντας πίσω τον σύζυγό της, Κρις 33 ετών, και τα δύο τους παιδιά, Γκέιτζ και Μονρόε. Συγκινεί η ιστορία της, ενώ πολλές γυναίκες επιλέγουν να γίνουν παρένθετες μητέρες, όπως και η μια γυναίκα, που γίνεται παρένθετη μητέρα της δίδυμης αδερφής της, όταν ο καρκίνος της χτύπησε την πόρτα.

Η φίλη της, Τζέιμι Γουερχέ, 28 ετών, μοιράζεται την ιστορία της και ζητά από τον κόσμο να δωρίσει χρήματα στην οικογένεια, προς τιμή της.

Γράφοντας στη σελίδα του GoFundMe, η Τζέιμι εξήγησε: «Η Μισέλ ήταν για δεύτερη φορά παρένθετη μητέρα για την ίδια οικογένεια και καθώς γεννούσε το μωρό αυτό το πρωί, μια επιπλοκή οδήγησε στο να χάσει τη ζωή της».

«Αν και το μωρό το είναι ασφαλές, η Μισέλ δεν τα κατάφερε».

Περιγράφοντας τη Μισέλ με την «καλύτερη» προσωπικότητα, θυμήθηκε: «Για εκείνους που δεν είχαν τη χαρά να γνωρίζουν τη Μισέλ, θα είναι πάντα γνωστή για την αγάπη που είχε για την οικογένειά της».

«Η Μισέλ είχε την καλύτερη, πιο σαρκαστική, αστεία προσωπικότητα και πάντα γελούσε».

«Η Μισέλ και ο Κρίς έχουν δύο όμορφα παιδιά, που σπάει η καρδιά μου, γνωρίζοντας ότι δεν θα γεράσουν με τη μαμά τους».

Η Τζέιμι συνέχισε να λέει ότι «δεν μπορεί καν να αρχίσει να φαντάζεται» τι ο Κρις και τα δύο μωρά της περνούν, οπότε έχει δημιουργήσει τη σελίδα για δωρεές ενώ η οικογένεια προσαρμόζεται και για τις υπηρεσίες κηδειών και οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει αυτόν τον καταστροφικό χρόνο.

Πρόσθεσε ότι, ενώ συχνά ακούτε για τραγικές καταστάσεις, νομίζετε ότι δεν θα συμβεί σε σας.

Σε κανέναν δεν αξίζει να χάσει την μητέρα του σε τόσο μικρή ηλικία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share