Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Χαμός στην Κίνα: Νέα καραντίνα για πάνω από 100 εκατ. κατοίκους λόγω κορωνοϊού

Τι συμβαίνει;

19 Μαΐου 2020 15:23
Χαμός στην Κίνα: Νέα καραντίνα για πάνω από 100 εκατ. κατοίκους λόγω κορωνοϊού
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Χαμός επικρατεί στην Κίνα, αφού μερικά νέα κρούσματα κορωνοϊού οδήγησαν στην απόφαση, από την πλευρά της Κυβέρνησης, υπό τον φόβο νέας εξάπλωσης, να κλείσει σε καραντίνα πάνω από 100 εκατομμύρια κατοίκους.

Τελευταίοι που προστέθηκαν είναι οι κάτοικοι δύο πόλεων της Περιφέρειας Τζιλίν στην βορειοανατολική χώρα, με τις Αρχές, μάλιστα να επιτάσσουν δύο νοσοκομεία αποκλειστικά για τους ασθενείς του φονικού ιού. Την ίδια ώρα, ανακοινώνεται πως θα τιμωρείται σκληρά, όποιος «σπάει» τα μέτρα, ενώ και στην Ουχάν είχε προκληθεί ανησυχία.

Ένα βίντεο από το «The Beijing News» δείχνει, μάλιστα, υγειονομικούς υπαλλήλους να πραγματοποιούν μαζικά τεστ σε κατοίκους της Τζιλίν, με πάνω από 40.000, τόσο στην εν λόγω Περιφέρεια όσο και στη Σουλάν, να υποβάλλονται σε αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι η Περιφέρεια της Τζιλίν μετρά πάνω από 4.5 εκατομμύρια κατοίκους, κλείνοντας τα σύνορά της τουλάχιστον για αυτή την εβδομάδα, αφού ο ιός δε σταμάτησε με τα έκτακτα νέα μέτρα στη Σουλάν, που απειλεί μέχρι και την Ντονγκμπέι των 108 εκατομμυρίων κατοίκων.

Αναφορικά με τα νούμερα, η Τζιλίν ανακοίνωσε σήμερα (19/5) πέντε νέα κρούσματα, φτάνοντας στα 39 τις τελευταίες μέρες, με όλα να έρχονται από την ίδια πηγή. Πέραν των νοσοκομείων που επιτάχθηκαν, επίσης, άλλοι έξι επίσημοι του τομέα Υγείας στις περιφέρειες, που αναφέρθηκαν, μεταφέρθηκαν άμεσα από το πόσο τους για την αντιμετώπιση της νέας κρίσης.

Υπενθυμίζεται, ότι η Σουλάν βρίσκεται σε καραντίνα από τις 9 Μαΐου, εδώ και δέκα μέρες δηλαδή, ενώ πριν από 4 μέρες έκλεισε και η πόλη της Τζιλίν, με τις Αρχές να τονίζουν, ότι είναι πια περιοχές υψηλού ρίσκου.

«Η Κίνα έκρυψε τον κορωνοϊό και εμπόδισε τον ΠΟΥ να προειδοποιήσει» - «Βόμβα» μεγατόνων από τη CIA

«Βόμβα» μεγατόνων έριξε η CIA σε τελευταία της έκθεση, με την αμερικανική μυστική υπηρεσία να ισχυρίζεται, ότι η Κίνα έκρυψε τον κορωνοϊό και, πέραν αυτού, συγκέντρωνε υγειονομικό υλικό, εμποδίζοντας τον ΠΟΥ να προειδοποιήσει για την εξάπλωσή του.

Το ένα στοιχείο που επικαλείται το απόρρητο έγγραφο του περιοδικού είναι η αγορά υγειονομικού υλικού της τάξης των 2,5 δισεκατομμυρίων (μάσκες, αναπνευστήρες, προστατευτικά) στο διάστημα 24 Ιανουαρίου με 29 Φεβρουαρίου αλλά και η πίεση του προέδρου Σινπίνγκ στον επικεφαλής του ΠΟΥ να καθυστερήσει την κήρυξη της πανδημίας.

Η έκθεση της CIA στην ουσία υποστηρίζει τις θεωρίες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι, όταν ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία στις 30 Ιανουαρίου, επιχείρησε να βγάλει από το κάδρο το Πεκίνο, ενώ λίγο καιρό αργότερα, η χώρα που θα δεχόταν το μεγαλύτερο σοκ από τον φονικό ιό θα ήταν αυτή του πλανητάρχη.

Πριν από την έκθεση της CIA υπήρξε μία πρώτη έκθεση η οποία καταρτίστηκε την περασμένη εβδομάδα από μια γερμανική υπηρεσία και δημοσιεύτηκε από το Der Spiegel.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share