Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αρνητικά και τα 33 δείγματα των μικροπωλητών στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

Στην «Αρωγή» φιλοξενούνται 52 άτομα από τον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

19 Μαΐου 2020 15:05
Αρνητικά και τα 33 δείγματα των μικροπωλητών στη Νέα Σμύρνη Λάρισας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην «Αρωγή» φιλοξενούνται 52 άτομα από τον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Οι επαφές και τα συγγενικά πρόσωπα των οποίων ιχνηλατήθηκαν χθες και θα ιχνηλατηθούν και αύριο στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «Ημέρα 0 Ημέρα 7 Ημέρα 14». Ωστόσο, πριν από λίγη ώρα, βγήκαν και τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν 33 μικροπωλητές λαϊκών στη Νέα Σμύρνη και βγήκαν όλα αρνητικά.

Ο συντονιστής των διαδικασιών στην «Αρωγή» και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Βασίλης Πινακάς δήλωσε χαρακτηριστικά: "Αυτή την στιγμή φιλοξενούνται 52 συμπολίτες μας στην Αρωγή, από την περιοχή της Νέας Σμύρνης. Οικειοθελώς και αυτοβούλως από την Παρασκευή το βράδυ ήρθανε οι πρώτοι 28 και οι υπόλοιποι την επόμενη ημέρα. Χθες έγινε ιχνηλάτηση στις στενές επαφές και στο συγγενικό περιβάλλον όλων αυτών που φιλοξενούνται στην Αρωγή και στους μικροπωλητές στις λαϊκές αγορές. Σήμερα δεν θα γίνει κάποια ιχνηλάτηση αλλά θα γίνει αύριο όπως είναι προγραμματισμένο βάσει του εδικού σχεδίου καθώς είναι η 7η ημέρα".

Aνάμεσα στα τελευταία κρούσματα που προέκυψαν από την τελευταία μεγάλη δειγματοληψία στη Νέα Σμύρνη και ύστερα από την σχετική ιχνηλάτηση, προέκυψε πως έχουν μολυνθεί και τρία ανήλικα παιδιά. Τα τρία παιδιά δεν μεταφέρθηκαν όπως τα υπόλοιπα κρούσματα στην Αρωγή, καθώς είναι μικρά σε ηλικία και εφόσον οι γονείς τους δεν φέρουν τον ιό, δεν μπορούν να μεταφερθούν ασυνόδευτα. Προτιμήθηκε έτσι να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό κάτω από την φροντίδα των γονέων τους. Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται να ηρεμήσει τους κατοίκους μετά από την συναγερμό που σήμανε χθες στην περιοχή.

Αρχίζει να χαμογελά η Ιταλία: Λιγότεροι από 100 οι νεκροί του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

Χαμόγελα αισιοδοξίας φαίνεται πως υπάρχουν στην Ιταλία, με την χώρα να καταγράφει λιγότερο από 100 νεκρούς από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, ύστερα από πολύ καιρό.

Φυσικά, 99 νεκροί δεν είναι λίγοι. Είναι όμως οι λιγότεροι σε μια μέρα εδώ και καιρό και πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες το νούμερο είναι διψήφιο.

Στην γειτονική χώρα καταγράφηκαν επίσης 451 νέα κρούσματα που είναι 200 λιγότερα από όσα καταγράφηκαν χθες, ενώ η χώρα ανακοίνωσε το πότε θα ανοίξει για την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Επίσης, σημειώθηκε μια σημαντική πτώση στα νέα κρούσματα στην Λομβαρδία, την περιοχή που «χτυπήθηκε» περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη (σ.σ. 175 σήμερα και 326 χθες).

Όλα αυτά την ώρα που η ζωή… επανέρχεται σιγά – σιγά στην πολύπαθη Ιταλία, η οποία έζησε δραματικές στιγμές τους τελευταίους μήνες με την επέλαση του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Ακόμη 2 θάνατοι στην Ελλάδα - 2 νέα κρούσματα και 2.836 συνολικά

Ακόμη δύο θάνατοι υπάρχουν στην Ελλάδα από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, με τον τελευταίο στο ΝΙΜΤΣ, μαζί με δύο νέα κρούσματα, φέρνοντας το σύνολο στα 2.836, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 165, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, εκ των οποίων 47 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα τη Δευτέρα (18/5) είναι 2 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.836, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες. Από αυτά, 616 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.473 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 24 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. Οι 9 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 131.684 κλινικά δείγματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share