Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

"Υποχωρεί σταδιακά το κύμα ζέστης": Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί

Τι μας περιμένει τις επόμενες ώρες;

19 Μαΐου 2020 09:02
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Υποχωρεί σταδιακά το κύμα καύσωνα από την χώρα και σιγά σιγά δροσίζει σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη!

Άλλο ένα εικοσιτετράωρο αναμένεται να κρατήσει η πολλή ζέστη ιδιαίτερα στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας και μέσα στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο πριν ξεκινήσει να υποχωρεί σταδιακά το κύμα ζέστης επιδεινώνοντας τον καιρό στην χώρα από αύριο το βράδυ, με βροχές και καταιγίδες.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη στο Athensmagazine.gr:

Καιρός σήμερα: Αφρικανική σκόνη μαζί με ζέστη - Αναλυτική πρόγνωση

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, με τη ζέστη και την αφρικανική σκόνη να... "κυριαρχούν". Πότε έρχεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας;

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται και πάλι υψηλές θερμοκρασίες, αλλά σταδιακά το θερμόμετρο θα πέσει από αύριο. Μάλιστα, την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται να κάνει "βουτιά" πάνω από 10 βαθμούς, όπως τόνισε και ο Σάκης Αρναούτογλου. Για σήμερα, από το βράδυ αναμένονται στα δυτικά πυκνές νεφώσεις, ενώ και πάλι θα υπάρξουν συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης και μάλιστα ιδιαίτερα αυξημένες, στα νότια και τα δυτικά.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές στη δυτική Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί πρόσκαιρα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στις Κυκλάδες 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις στα βόρεια και γενικά αίθριος στα νότια. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα νότια 3 με 4 και στα βόρεια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 και στα βόρεια από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share