Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

6 νεκροί ύστερα από έκρηξη βόμβας στο Πακιστάν

Τι συνέβη;

19 Μαΐου 2020 08:48
6 νεκροί ύστερα από έκρηξη βόμβας στο Πακιστάν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

6 νεκροί στο Πακιστάν και άλλοι τέσσερις τραυματίες μετά από έκρηξη βόμβας.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σημείο όπου το όχημά τους περνούσε, στην επαρχία Μπαλουτσιστάν (νοτιοδυτικά), όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας.

Η έκρηξη έγινε το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια περιπολίας ρουτίνας στην περιοχή Μπολάν, περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την επαρχιακή πρωτεύουσα, την Κουέτα. Οι τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομείο, είπε ο Μουράντ Κάσι, αξιωματικός της αστυνομίας της Μπολάν.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια, αλλά αυτονομιστές δρουν εδώ και χρόνια στην επαρχία, που σπαράσσεται από συγκρούσεις και όπου είναι επίσης παρόντες τζιχαντιστές. Στις αρχές του Μαΐου, έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε παρόμοια ενέργεια. Την ευθύνη ανέλαβε η αυτονομιστική οργάνωση Στρατός Απελευθέρωσης του Μπαλουτσιστάν. Ωστόσο μεγάλη έκρηξη συνέβη και πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη!

Φρίκη! Βίασαν αυτό το κοριτσάκι, το σκότωσαν και το πέταξαν σε ένα θάμνο!

Την φρίκη, όπως με το 10χρονο κοριτσάκι που αυτοκτόνησε για να είναι χαρούμενη η μητέρα του, προκαλεί σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα ένα ειδεχθές έγκλημα στο Πακιστάν, όπου ένα νεαρό κοριτσάκι βιάστηκε και δολοφονήθηκε, για να το πετάξουν αμέσως μετά σε ένα θάμνο.

Η Μαντία βρέθηκε την Κυριακή (16/2), αφού πρώτα είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στο χωριό Σάρο Κελ. Η ηλικία της είναι προς το παρόν αδιευκρίνιστη, αν και οριοθετείται μεταξύ 7 και 9 ετών, ενώ αφού βρέθηκε το πτώμα της, η οικογένειά της και όλοι οι πολίτες ζήτησαν δικαιοσύνη.

Το γεγονός, άλλωστε, προκάλεσε μεγάλη αντίδραση σε ολόκληρη την χώρα. «Σταματήστε να βρίσκετε δικαιολογίες. Τα παιδιά στο Πακιστάν φωνάζουν για βοήθεια. Η κακοποίηση των παιδιών συμβαίνει παντού. Στα σπίτια, τους δρόμους, τα χωριά, τις πόλεις», είπε η ανθρωπολόγος, Σάρα Μιναλάχ Καν, τονίζοντας ότι το κορίτσι βιάστηκε και σκοτώθηκε με φοβερή αγριότητα.

Το θέμα έφτασε μέχρι και στη Γερουσία στην πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ, όπου προωθήθηκε και ψηφίστηκε νέος νόμος με πρόστιμο για οποιαδήποτε κακοποίηση, αν και δεν φαίνεται να έχει υπάρξει ιδιαίτερη βελτίωση, αφού πρόκειται για το 12ο περιστατικό μόλις στο 2020.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share