Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Προσοχή, ο καύσωνας θα μείνει μέχρι...» - Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για τον καιρό

Αναλυτική πρόγνωση!

18 Μαΐου 2020 22:14
«Προσοχή, ο καύσωνας θα μείνει μέχρι...» - Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για τον καιρό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Γιάννης Καλλιάνος μας προειδοποιεί μέσω του Mega για τον καιρό, τονίζοντας πως ο καύσωνας θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη (20/5), μαζί με την αφρικανική σκόνη, ενώ ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στην ψύχρα που θα υπάρξει στην χώρα.

Την Τρίτη (19/5) θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που αναμένεται ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 2-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, με τη θερμοκρασία στους 22-36 βαθμούς και τους ανέμους στα 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία στους 19-29 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2-3 μποφόρ.

Την Τετάρτη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας και υψηλές θερμοκρασίες, ενώ την Πέμπτη (21/5) έρχονται βροχές, πέφτει η θερμοκρασία και ενισχύονται οι άνεμοι.

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη με βροχές

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, μετά από αυτό το σπάνιο «κύμα» καύσωνα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Mετά τα 40ρια, θα επιστρέψουμε σε θερμοκρασίες έως και 15 μονάδες πιο χαμηλά.

Αναλυτικά, για την Πέμπτη προβλέπονται:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τη Μακεδονία και μετά το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και αργότερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα κεντρικά και τα βόρεια, το βράδυ όμως στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια, από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Με την μεταβολή καιρού, οι θερμοκρασία θα επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή μετά την απότομη άνοδο που άγγιξε μέχρι και τους 40 βαθμούς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share