Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Πάνω από 16.000 νεκροί στην Βραζιλία

Τραγική εξέλιξη

18 Μαΐου 2020 07:32
Κορωνοϊός: Πάνω από 16.000 νεκροί στην Βραζιλία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Βραζιλία αυξήθηκε κατά σχεδόν 8.000, ενώ 485 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Υγείας, τα κρούσματα έχουν φτάσει πλέον τα 241.080 και οι νεκροί τους 16.118, από την αρχή της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Οι αρχές προσπαθούν ακόμη να εξακριβώσουν τα αίτια άλλων 2.450 θανάτων. Ως χθες 94.112 ασθενείς είχαν αναρρώσει, ενώ 130.840 παρέμεναν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Αυτά, την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας, Ζαϊχ Μπολσονάρου, βρέθηκε σε διαδήλωση υπέρ της άρσης των μέτρων, βγάζοντας μάλιστα φωτογραφίες με παιδιά, συνεχίζοντας τις πιέσεις για να επανεκκινήσει η οικονομία. Ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων από τον κορωνοϊό στη Βραζιλία ενδέχεται να είναι ως και δεκαπενταπλάσιος από αυτόν που ανακοινώνεται επίσημα, καθώς δεν γίνονται γενικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις, κατά ειδικούς.

Κορωνοϊός στη Γαλλία: Αύξηση των ημερήσιων θανάτων - Από 96 χθες έγιναν 483 σήμερα

Συναγερμός σήμανε σήμερα από την ραγδαία αύξηση των θανάτων από τον κορωνοϊό, που κατέγραψε την Κυριακή η Γαλλία, έχοντας 483 νεκρούς.

Η αύξηση αυτή είναι τεράστια σε σχέση με του χθεσινούς θανάτους, που ήταν μόλις 96. Συνολικά η χώρα μετρά πλέον 28.108 νεκρούς, ξεπερνώντας την Ισπανία.

Ο απολογισμός έρχεται την πρώτη μόλις εβδομάδα μερικής άρσης των μέτρων στη χώρα, με την γαλλική κυβέρνηση να επιτρέπει το κολύμπι στη θάλασσα, αλλά όχι την ηλιοθεραπεία, και μάλιστα απαγορεύθηκε η κατανάλωση αλκόολ στις όχθες του Σηκουάνα.

Η αύξηση αυτή των θυμάτων του κορωνοϊού είναι η πιο σημαντική των τελευταίων εβδομάδων, σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές. Ο αριθμός οφείλεται κατά κύριο λόγο στη ραγδαία αύξηση των νεκρών από τον κορωνοϊό στα γηροκομεία, όπου τα θύματα ανήλθαν σε 429 σε μια ημέρα.

Στα θετικά νέα της ημέρας, το γεγονός πως η σταθερή μείωση των διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό συνεχίζεται, όπως και ο αριθμός των θετικών στον ιό που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share