Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός στην Ιταλία: 145 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Πολύ καλά τα νέα

17 Μαΐου 2020 20:45
Κορωνοϊός στην Ιταλία: 145 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν τη ζωή τους 145 άνθρωποι και καταγράφηκαν 675 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία και η μείωση είναι τεράστια σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 225.435 Οι νεκροί έφτασαν τους 31.908. Παράλληλα, 125.176 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες, το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 224.760 και είχαν χάσει την ζωή τους 31.763 άνθρωποι, ενώ 122.810 είχαν θεραπευθεί, όπως θα δείτε εδώ αναλυτικά.

Στο μεταξύ, 762 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 10.311 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 57.278 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκε σημαντικά με 200 λιγότερα κρούσματα. Παρουσιάζει μικρή μείωση ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους 8 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 194 λιγότεροι από χθες.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τεσσαρακοστή τρίτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Από αύριο, πρόκειται να ανοίξουν καφέ μπαρ, εστιατόρια, κουρεία και τα κομμωτήρια, σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας. Ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα, όμως, περιφερειάρχης της Καμπανίας (πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης), δεν υπέγραψε τη συμφωνία της κυβέρνησης Κόντε με τις περιφέρειες, διότι θεωρεί λάθος κίνηση το ότι, για την άρση πολλών απαγορεύσεων, δεν ζητήθηκε η καθοριστική γνωμοδότηση του υπουργείου Υγείας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε ότι, όντως, υπάρχει ακόμη κίνδυνος μετάδοσης, αλλά πρόσθεσε ότι οι εμπορικές δραστηριότητες δεν μπορούν να παραμείνουν κλειστές μέχρι να βρεθεί εμβόλιο. Αισιοδοξία, τέλος, προκαλεί το σημερινό στοιχείο των νέων κρουσμάτων, το οποίο είναι το χαμηλότερο από την αρχή της επίσημης καταγραφής απ’ τις ιταλικές αρχές.

Κορωνοϊός στη Βρετανία: Μείωση των θανάτων - Από 468 έπεσαν στους 170 σήμερα

Σημαντική είναι η μείωση του αριθμού των ημερήσιων θανάτων από κορωνοϊό στη Βρετανία. Αυξήθηκε κατά 170 και ανέρχεται πλέον σε 34.636, ανακοίνωσε ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Άλοκ Σάρμα.

Ο αριθμός των θανάτων που ανακοινώθηκε σήμερα είναι πολύ μικρότερος από τους 468 νέους θανάτους που ανακοινώθηκαν πριν από 24 ώρες, και είναι η μικρότερη αύξηση στον επίσημο απολογισμό από την 24η Μαρτίου.

Εντούτοις, το Σαββατοκύριακο, ο αριθμός των κατεγεγραμμένων θανάτων είναι μικρότερος από εκείνον που καταγράφεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ υγειονομικοί αξιωματούχοι στην Αγγλία γνωστοποίησαν ότι το σύστημα Ενημέρωσης για τους Ασθενείς Covid δεν λειτουργούσε για κάποιο διάστημα χθες.

«Οι συνέπειες αυτής της κατάστασης ενδέχεται, επομένως, να αντικατοπτρίζονται στον αριθμό των θανάτων που ανακοινώνονται σήμερα» επισημαίνει το NHS England.

Ο Σάρμα ανέφερε ότι 243.303 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν προς το παρόν διαγνωστεί θετικοί για τον ιό, μια αύξηση 3.142 κρουσμάτων από χθες Σάββατο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share