Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός στη Γαλλία: Αισθητή μείωση του ημερήσιου αριθμού των νεκρών - Έγινε διψήφιος

96 θάνατοι

16 Μαΐου 2020 21:50
Κορωνοϊός στη Γαλλία: Αισθητή μείωση του ημερήσιου αριθμού των νεκρών - Έγινε διψήφιος

Θετικά νέα έρχονται από τη Γαλλία, μιας και καταγράφηκαν 96 νέοι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό, το τελευταίο 24ωρο. Η μείωση είναι αισθητή.

Σε μια ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών κατέγραψε μικρή πτώση από τους 104 χθες Παρασκευή, αλλά έγινε διψήφιος για πρώτη φορά.

Το σύνολο των νεκρών στη Γαλλία ανέρχεται πλέον σε 27.625, ο τέταρτος υψηλότερος απολογισμός στη χώρα, μετά τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ιταλία, που κατέγραψε επίσης λίγους θανάτους, αλλά αύξηση κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μειώθηκε σε 19.432 από 19.861 την Παρασκευή και ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε σε 2.132 από 2.203 χθες Παρασκευή.

Και οι δύο αυτοί αριθμοί, που αποτελούν δείκτες κλειδιά για την ικανότητα του συστήματος υγείας της Γαλλίας να διαχειριστεί την επιδημία, έχουν πτωτική τάση τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες, ενώ είχαν κορυφωθεί σε άνω των 32.000 και άνω των 7000 αντίστοιχα από τις αρχές έως τα μέσα Απριλίου.

Σοκαριστική έρευνα: Αντισώματα από λάμα για την αντιμετώπιση του... κορωνοϊού

Μια νέα έρευνα από το Βέλγιο υποστηρίζει ότι βρέθηκαν αντισώματα στα λάμα, που είναι συγγενείς με τις καμήλες, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν δυνητικά στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Οι συγγενείς των καμηλών παράγουν έναν τύπο αντισώματος που θα μπορούσε να προστατεύσει από τον φονικό ιό. Τα αντισώματα από τα λάμα είχαν βάλει φρένο στις λοιμώξεις από άλλους κορωνοϊούς, για αυτό και οι επιστήμονες είναι θετικοί ότι θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του νέου.

Χρειάζονται πολλές δοκιμές και μελέτες για να εξακριβωθεί κατά πόσο είναι έγκυρο, αλλά οι ίδιοι πιστεύουν ότι μέχρι τα τέλη του 2020 όλα θα είναι έτοιμα. Να σημειωθεί ότι έχουν βρεθεί και άλλα ζώα θετικά στον κορωνοϊό, που σημαίνει ότι μπορούν να προσβληθούν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share