Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Σοκαριστικές εικόνες: Σκελετωμένα μουλάρια λιμοκτονούν σε φαράγγι - Δείτε πως βρέθηκαν τα εγκαταλελειμμένα ζώα

Αδιανόητο!

16 Μαΐου 2020 10:36
Σοκαριστικές εικόνες: Σκελετωμένα μουλάρια λιμοκτονούν σε φαράγγι - Δείτε πως βρέθηκαν τα εγκαταλελειμμένα ζώα

Σοκ προκάλεσαν τα σκελετωμένα μουλάρια λιμοκτονούν σε φαράγγι, δεν φαντάζεστε πως βρέθηκαν!

Τα ζώα φαίνεται ότι εγκατέλειψαν ασυνείδητοι μέσα στο κλειστό φαράγγι της Σαμαριάς με αποτέλεσμα, πλέον, να λιμοκτονούν. Την φωτογραφίες κοινοποίησε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “ Η Προστασία των ζώων”, ο οποίος ενημερώθηκε από ορειβάτη. Δυστυχώς τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά, θυμηθείτε και αυτόν τον σκύλο ο οποίος εντοπίστηκε δεμένος και σε άθλια κατάσταση!

Στην καταγγελία του Φιλοζωικού Συλλόγου Κρήτης, απαντά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Χανίων, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τα δύο αυτά υπερήλικα ζώα (45 και 40 ετών περίπου) διαβιούν ελεύθερα στη νότια είσοδο του Εθνικού Δρυμού, κοντά στη θέση «Πόρτες», με εποπτευόμενη παραμονή τους στο χώρο και με τακτικό εφοδιασμό τροφής των στάβλων, πέραν της φυσικής τροφής που βρίσκουν.

Η επιλογή της παραμονής τους στο φυσικό χώρο έγινε καθώς αξιολογήθηκε ότι, η μεταφορά τους με ειδικό κλωβό στα Χανιά ενέχει τον κίνδυνο της υπέρμετρης καταπόνησης, λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους, και εν κατακλείδι τον κίνδυνο της ζωής τους.

Την υγεία των ζώων παρακολουθούν το Κτηνιατρικό Τμήμα της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Χανίων (μετά από συνεννόηση αποφασίστηκε να αφεθούν τα δύο ζώα ελεύθερα εντός του Δρυμού), η Animal Action Hellas «Δράση για τα ζώα στην Ελλάδα» και ιδιώτης Κτηνίατρος σε επείγουσες περιπτώσεις.

Και τα δύο ζώα διαθέτουν βιβλιάριο υγείας, τα οποία διατηρούνται στην αρμόδια Δ/νση Δασών Χανίων με καταγεγραμμένη τη σειρά εμβολίων και άλλων περιθάλψεων που έχουν συντελεστεί έως σήμερα. Επιπλέον, τα ζώα αυτά καλύπτονται κτηνιατρικά για ακόμα πέντε μήνες μέχρι τον επόμενο κτηνιατρικό έλεγχο.

Η φροντίδα των ζώων παρέχεται από τη Δασική Υπηρεσία ανεξάρτητα από την περίοδο επισκεψιμότητας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Με τον τακτικό και ανελλιπή εφοδιασμό των στάβλων εντός του Δρυμού καλύπτεται πλήρως η σίτιση τους και ειδικά το ένα και νεότερο σε ηλικία εξ’ αυτών να βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Η Δ/νση Δασών Χανίων λειτουργεί σε καθημερινή βάση, από τις 7:00 το πρωί έως και τις 22:00 το βράδυ και, επιλαμβάνεται όλων των θεμάτων αρμοδιότητας της. Σχεδόν εξήντα χρόνια οι δασικοί υπάλληλοι των Χανίων αγωνίζονται για την προστασία, ανάδειξη και λειτουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, υπερβαίνοντας δυνάμεις, ωράριο και μισθολόγιο, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και διεθνείς διακρίσεις.

Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, οι πολίτες να επιλέγουν να επικοινωνούν αυτοπροσώπως με τις Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για θέματα που τους αφορούν, να ενημερώνουν και να ενημερώνονται από τις Υπηρεσίες υπεύθυνα και σοβαρά».

Όπως αναφέρει ο σύλλογος “μέσα στο φαράγγι παραμένουν εγκλωβισμένα δύο μουλάρια εκτεθειμένα όλο το χειμώνα στις καιρικές συνθήκες και χωρίς τη δυνατότητα εύρεσης τροφής. Το ένα ζώο είναι σκελετωμένο και σε κακή κατάσταση,όπως διαπιστώσαμε από τις φωτογραφίες που λάβαμε πριν δύο μέρες, φωτογραφίες που προκαλούν μόνο θλίψη. Ενημερωθήκαμε δε, ότι είναι μεγάλης ηλικίας και δυσκολεύεται να διεκδικήσει την τροφή του”

Αρμόδιος φορέας, όπως επισημαίνει ο σύλλογος “ Η Προστασία των Ζώων”, για την ευζωία των συγκεκριμένων ζώων είναι η Διεύθυνση Δασών Χανίων ενώ κάθε χειμώνα που ο Δρυμός παραμένει κλειστός, μεταφέρονται σε ειδικό χώρο στα Χανιά.

Είναι απορίας άξιο, όπως επισημαίνει, για ποιο λόγο τα δύο ζώα παρέμειναν εγκλωβισμένα στο κλειστό φαράγγι κοντά στην έξοδο του φαραγγιού σε ένα πολύ στενό σημείο που ονομάζεται «Πόρτες».

O σύλλογός ενημέρωσε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση. Και επειδή το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό και απειλείται σοβαρά η ζωή των ζώων, ο σύλλογος ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνσή τους και τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο. Ζητούν ακόμα να εξεταστούν να κτηνίατρο και η εφαρμοστεί η νομοθεσία της νομοθεσίας καθώς η εγκατάλειψή τους και η έκθεσή τους σε κίνδυνο αποτελεί παθητική κακοποίηση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share