Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ψεύτικο δημοσίευμα της The Sun σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας

Επίσημη διάψευση!

15 Μαΐου 2020 12:53
Ψεύτικο δημοσίευμα της The Sun σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα άρθρο που έφερε τον Tony Phillips να έχει προβεί σε δηλώσεις σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας και ότι σύντομα ο Ήλιος θα μπει σε "Solar Minimum"! Ωστόσο ο ίδιος ο αστρονόμος προχώρησε σε διάψευση οποιασδήποτε σχετικής δήλωσής του, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει δώσει καμία συνέντευξη στην εφημερίδα "The Sun", η οποία επικαλέστηκε την σχετική είδηση.

Τι ισχύει τελικά;

Σύμφωνα με την εφημερίδα “The Sun” ο αστρονόμος δήλωσε τα ακόλουθα:

"Nasa scientists fear it could be a repeat of the Dalton Minimum, which happened between 1790 and 1830 — leading to periods of brutal cold, crop loss, famine and powerful volcanic eruptions."

Μετάφραση: Επιστήμονες της NASA φοβούνται πως θα μπορούσε να επαναληφθεί το φαινόμενο “Το ελάχιστο του Ντάλτον” που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στα 1790 και 1830. Τότε ακολούθησαν περίοδοι κρύου, ζημιές στη σοδειά, πείνα και ισχυρές ηφαιστειακές εκρήξεις.

Ο ίδιος ο dr.Phillips προέβη σε σχετική διάψευση: "Ποτέ δεν παραχώρησα συνέντευξη ή οποιοδήποτε δήλωση στη “The Sun”. Σίγουρα, ουδέποτε είπα “Το ηλιακό Lockdown θα προκαλέσει λιμό, παγετώνες και ξηρασία” δηλώσεις που είναι ανυπόστατες. Καθημερινά, γράφω σε ένα site το οποίο ονομάζεται Spaceweather.com. Χωρίς να ζητήσει την άδειά μου ή έστω να επικοινωνήσει μαζί μου, η εφημερίδα “The Sun” αντέγραψε κάποιες ακριβείς δηλώσεις που έκανα στο Spaceweather.com και πρόσθεσε εισαγωγικά. Με αυτό τον τρόπο, έδωσε την παραπλανητική εντύπωση ότι απαντούσα σε ερωτήσεις ενός ρεπόρτερ της “The Sun”.

Έπειτα, παραποίησαν τα πραγματικά μου λεγόμενα με ψευδές περιεχόμενο αναφορικά με το “Ηλιακό Lockdown” και τις “φανταστικές” συνέπειές του. Η συνολική εντύπωση που δίνεται είναι πως εγώ έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου για το Ηλιακό Ελάχιστο, την πείνα, την ξηρασία, τους σεισμούς κλπ. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν παραχώρησα συνέντευξη στην εφημερίδα “The Sun”. Πρόκειται για ανακατασκευή [των λεγομένων μου] που αποσκοπεί στον εντυπωσιασμό.

Επομένως, γίνεται αντιληπτό πως ο dr. Tony Phillips στον οποίο αποδίδονται οι ανησυχίες για τις πιθανές συνέπειες του Ηλιακού Ελαχίστου ουδέποτε προέβη σε δηλώσεις σχετικές με δήθεν καταστρεπτικές συνέπειες του εν λόγω φαινομένου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share