Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Άρση μέτρων: Αλλαγές και στις εκκλησίες - Έτσι θα γίνεται η είσοδος ιερέων και πιστών

Ποιες οι οδηγίες;

14 Μαΐου 2020 23:05
Άρση μέτρων: Αλλαγές και στις εκκλησίες - Έτσι θα γίνεται η είσοδος ιερέων και πιστών

Ανοίγουν ξανά για τους πιστούς από την Κυριακή (17/5) εκκλησίες και χώροι λατρείας και οι αλλαγές είναι τεράστιες, όπως παντού άλλωστε μετά την άρση των μέτρων.

Αλλάζουν πολλά από τις 17/5 όπου οι πιστοί θα μπορούν να εισέρχονται και πάλι στους ναούς. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά δέκα τετραγωνικά μέτρα και πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους, και κατά την μετάληψη, και εδώ μπορείτε να δείτε τι ισχύει με την Θεία Κοινωνία. Ισχυρή είναι η σύσταση για χρήση μάσκας και υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού.

Οι κανόνες ισχύουν τόσο για τους πιστούς όσο και για τους ιερείς. Να σημειωθεί ότι έχουν αραιώσει τις θέσεις μέσα στις εκκλησίες, και οι Λειτουργίες και τα Μυστήρια θα τελούνται και τις καθημερινές, προς διευκόλυνση όλων, όπου υπάρχει η δυνατότητα.

«Η Θεία Κοινωνία προφυλάσσει την υγεία, δεν φέρνει τον κορωνοϊό» - Ελληνίδα λοιμωξιολόγος... προτείνει τη λύση

Ελληνίδα λοιμωξιολόγος... προτείνει τη λύση για τον κορωνοϊό, τασσόμενη υπέρ της Θείας Κοινωνίας, με την Ελένη Γιαμαρέλλου να τονίζει, ότι η ίδια θα μεταλάβει στην εκκλησία την Κυριακή (17/5) χωρίς να φοβηθεί.

Με δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η κυρία Γιαμαρέλλου αναφέρει, ότι παρά τις επιστημονικές ενστάσεις για το ζήτημα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, προβάλλοντας, μάλιστα, το παράδειγμα των λεπρών.

«Όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο Μυστήριο. Επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για κορονοϊό όπως και για κανένα άλλο μικρόβιο. Εδώ το ξέρετε ότι τότε που είχαμε τους λεπρούς στην Ελλάδα, οι ιερείς κοινωνούσαν τους λεπρούς μετά κοινωνούσαν άνθρωποι άλλοι και κανείς ποτέ δεν κόλλησε;». Επανέλαβε ότι πιστεύει ότι ο πιστός που κοινωνεί δεν μπορεί να κολλήσει κορονοϊό, αλλά «...αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα πάει κάπου αλλού την άλλη ημέρα και θα κολλήσει και μπορεί να ενοχοποιεί το μυστήριο» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έχοντας επί της ουσίας ίδιες θέσεις με τον Σεραφείμ.

«Είναι κάτι που υπερβαίνει και το νου μας και τις απόψεις μας και τις σκέψεις μας. Ασφαλώς και την υγεία μας. Σε προφυλάσσει και στην υγεία σου ούτε συζήτηση» επεσήμανε αναφερόμενη στην Θεία Μετάληψη.

Για τις ενστάσεις των επιστημόνων στην άποψη αυτή, η κ. Γιαμαρέλλου είπε ότι επειδή πρόκειται για μυστήριο, «δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Είναι η έννοια του Μυστηρίου. Η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη. Επομένως ή πιστεύεις ότι συμμετέχεις στο μεγαλύτερο Μυστήριο και δεν παθαίνεις τίποτα ή δεν πηγαίνεις να κοινωνήσεις αν φοβάσαι», κατέληξε η κ. Γιαμαρέλλου.



 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share