Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Θα έρθει νέα πανδημία...» - Σοκάρει ομογενής καθηγήτρια για τον κορωνοϊό

Τι ανέφερε για τα περιοριστικά μέτρα;

13 Μαΐου 2020 22:53
«Θα έρθει νέα πανδημία...» - Σοκάρει ομογενής καθηγήτρια για τον κορωνοϊό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκάρει ομογενής καθηγήτρια από την Νέα Ζηλανδία για τον κορωνοϊό, με την Helen Petrousis Harris να εκφράζει την ελπίδα, ότι ο πλανήτης θα είναι σίγουρα καλύτερα προετοιμασμένος για μια επόμενη πανδημία, που θεωρεί σίγουρο ότι θα έρθει.

Μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, η καθηγήτρια Petousis Harris, που για 22 χρόνια εργάζεται στον τομέα της ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των εμβολίων, υπογράμμισε πως η χώρα της επέβαλλε την καραντίνα, προτού τα κρούσματα αυξηθούν σημαντικά, ενώ μια νέα χώρα προστέθηκε σε όσες έχουν καταγεγραμμένα κρούσματα.

Αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα η Helen Petousis Harris είπε πως τα επόμενα βήματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια που θα καταβάλουν οι χώρες του πλανήτη για τον έλεγχο του ιού, ως ιδιαίτερα δύσκολη.

«Πρέπει να κάνουμε τα βήματα αυτά με προσοχή, πραγματοποιώντας όσο περισσότερα διαγνωστικά τεστ μπορούμε, καθώς και να ιχνηλατούμε νέες μολύνσεις καθώς είναι πιθανόν να αφιχθούν αυτές από το εξωτερικό, ακόμη και αν λιγότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν προς την χώρα. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, όπως είμαι σίγουρη είναι για την Αυστραλία και τον υπόλοιπο κόσμο, ο έλεγχος του Covid-19», είπε.

Η καθηγήτρια μίλησε και για την πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων, το οποίο χαρακτήρισε πιθανό, ενώ χρησιμοποιώντας ορολογία της πυγμαχίας είπε πως δεν θα πρέπει να χαμηλώσουμε την άμυνα μας, όπως έκαναν άλλες χώρες που με έκπληξη παρακολουθούν μια νέα αύξηση κρουσμάτων.

Ειδικότερα για το ενδεχόμενο μιας νέας πανδημίας, είπε πως αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένο, εκφράζοντας την ελπίδα της ο πλανήτης να είναι καλύτερα προετοιμασμένος, όταν αυτό έρθει.

«Θα συμβεί ξανά» είπε. «Ελπίζω την επόμενη φορά να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι».

Πανικός στις ΗΠΑ: Σπάνια ασθένεια σε παιδιά βάζει σε συναγερμό την χώρα μαζί με τον κορωνοϊό

Στην ΗΠΑ δεν έφταναν τα τρομακτικά νούμερα νεκρών και κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά παράλληλα ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ανακοίνωσε κρούσματα ενός σπάνιου νοσήματος σε παιδιά, πιθανώς συνδεδεμένου με τον φονικό ιό, σε 15 πολιτείες της χώρας.

Ο Κουόμο είπε ότι οι υπηρεσίες υγείας της Νέας Υόρκης ερευνούν 102 περιπτώσεις του συνδρόμου αυτού, από το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους τρία παιδιά. Άλλες 14 Πολιτείες, μεταξύ των οποίων είναι η Καλιφόρνια και το Κονέκτικατ, έχουν αναφέρει κρούσματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share