Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

Εξελίξεις για τον Νίκο Σειραγάκη: Την επιστροφή του στην φυλακή ζητά η Εισαγγελέας

Ποιο το σκεπτικό;

13 Μαΐου 2020 20:21
Εξελίξεις για τον Νίκο Σειραγάκη: Την επιστροφή του στην φυλακή ζητά η Εισαγγελέας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του Νίκου Σειραγάκη, με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Χριστίνα Φασουλή, να προτείνει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών την ανάκληση της απόλυσής του καταδικασθέντος για παιδεραστία προπονητή μπάσκετ, ώστε να επιστρέψει στην φυλακή.

Ο Νίκος Σειραγάκης ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών (ανώτατο όριο φυλάκισης- εκτιτέα ποινή- τα 25 χρόνια) για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στο Ρέθυμνο της Κρήτης και είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, αλλά συνελήφθηκε και πάλι με εισαγγελική εντολή για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Ο πρώην προπονητής, όταν συμπλήρωσε 7 χρόνια, 10 μήνες και 25 μέρες κράτησης αποφυλακίστηκε. Με το βούλευμα αποφυλάκισης του επιβλήθηκαν περιοριστική όροι όπως να διαμένει στην Καλαμαριά σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας, να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, ενώ του απαγορεύθηκε η έξοδος από την χώρα.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση ο Νίκος Σειραγάκης παραβίασε τον όρο της μόνιμης δηλωθείσας διαμονής του και για το λόγο αυτό προτείνεται η ανάκληση της υφ΄ όρων απόλυσής του και στην συνέχεια να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

«Έχει κακοποιήσει πάνω από 200 παιδιά» - Σάλος με την υπόθεση του Νίκου Σειραγάκη

Σάλος προκαλείται με την υπόθεση του Νίκου Σειραγάκη, αφού ο πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρει πως ο άλλοτε καταδικασθείς για παιδεραστία προπονητής μπάσκετ, που επέστρεψε στην φυλακή, μπορεί να έχει κακοποιήσει πάνω από 200 παιδιά.

Μιλώντας στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με την Ζήνα», ο κ. Γιαννόπουλος είπε, ότι επειδή ενεπλάκη ως πρόεδρος του συλλόγου σε αυτήν την υπόθεση και επειδή όπως είπε ξέρει κάποια πράγματα, τα οποία όμως δεν μπορεί να πει δημοσίως, γιατί δεν μπορεί να τα αποδείξει, «ενδεχομένως να έχουν παρενοχληθεί και κακοποιηθεί περίπου 200 παιδιά». Συνεχίζοντας είπε ότι «τα σεξουαλικά εγκλήματα στην Ελλάδα όχι μόνο δεν τιμωρούνται, όπως πρέπει να τιμωρηθούν, αλλά αντιθέτως με ότι συμβαίνει στην Αμερική, στον Καναδά, σε άλλες προηγμένες χώρες, που ξέρουν ότι για να βγει ένας άνθρωπος από την φυλακή και να αναμορφωθεί, προφυλλάσσονται πρώτα τα παιδιά από αυτόν τον άνθρωπο».

Ο κ. Γιαννόπουλος έφερε μάλιστα ως παράδειγμα του τι συμβαίνει στη χώρα μας, την περίπτωση ψυχολόγου σε κατασκήνωση, ο οποίος καταδικάστηκε για παιδεραστία σε μόλις 3 χρόνια φυλακή και σήμερα ο άνθρωπος αυτός όπως ανέφερε, εργάζεται με παιδιά, ως αρχηγός προσκόπων.

Όσον αφορά στη σύλληψη του Νίκου Σειραγάκη για παραβίαση περιοριστικών όρων, η δικηγόρος του Κική Πακιρτζίδου είπε μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ότι ο πελάτης της δεν παραβίασε κανέναν περιοριστικό όρο. Όπως υποστήριξε, ο Σειραγάκης μετά την αποφυλάκισή του άλλαξε διεύθυνση κατοικίας, γεγονός για το οποίο ενημέρωσε τόσο το Σωφρονιστικό Κατάστημα, όπου εξέτισε την ποινή του, όσο και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, όπου και παρουσιάστηκε.

Επίσης, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η δικηγόρος του, κατέθεσε στην Εισαγγελέα Γρεβενών το μισθωτήριο που είχε υπογράψει και εκκρεμούσε μία υπεύθυνη δήλωση. Επιπλέον, η κ. Πακιρτζίδου ερωτηθείσα γιατί ο πελάτης της βγήκε από τη φυλακή, από τη στιγμή που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξης, 220 κατά συγχώνευση, με εκτιτέα ποινή τα 25 έτη, για ασέλγεια σε βάρος 36 αγοριών, σημείωσε ότι ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει τέτοιου είδους αποφυλακίσεις, με τον θεσμό της υφ' όρων απόλυσης που έχει ισχύσει και σε περιπτώσεις άλλων καταδικασμένων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share