Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Θα έχουμε μεγάλα προβλήματα με την Τουρκία» - Εκτίμηση-σοκ από Βουλευτή για τα επεισόδια του Έβρου

Όλα όσα είπε

13 Μαΐου 2020 18:57
«Θα έχουμε μεγάλα προβλήματα με την Τουρκία» - Εκτίμηση-σοκ από Βουλευτή για τα επεισόδια του Έβρου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εκτίμηση-σοκ έρχεται από Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για τα επεισόδια του Έβρου, θεωρώντας πως σύντομαη χώρα μας θα έχει μεγάλα προβλήματα με την Τουρκία.

«Για μένα αυτό που έγινε στον Έβρο ξεπέρασε κατά πολύ ένα θερμό επεισόδιο. Ήταν προσπάθεια αποσταθεροποιήσεως της χώρας», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος στο Radio North 98, ενώ χθες (12/5) υπήρξε εξέγερση μεταναστών με φωτιές.

Ο ίδιος εξήγησε: «Είχαν προηγηθεί εικόνες με τα ΜΑΤ στα νησιά, εικόνες που είχαν παγώσει τη χώρα. Αν δίπλα σε αυτές τις εικόνες έμπαιναν και 20.000 - 30.000 μετανάστες και πρόσφυγες σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η κυβέρνηση θα είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα την Τρίτη το πρωί. Πολιτικό πρόβλημα. Αυτό θα βοηθούσε αρκετά την Τουρκία να περάσει το μάθημα προς τα έξω, προς τη υπόλοιπη Ευρώπη: κοιτάξτε πόσο εύκολα μπορώ να σας αποσταθεροποιήσω».

«Η Ευρώπη θυμάται ότι το 2015 -2016 πλημμύρισε με πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία με αποτέλεσμα να εκτιναχτούν τα αντισυστημικά κόμματα», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι η Τουρκία, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ανοίξει δρόμο για πρόσφυγες και μετανάστες, μέσω του ποταμού Έβρου, μόλις πέσει η στάθμη του, αλλά και μέσω θαλάσσης: «Τις επόμενες εβδομάδες, θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τη γείτονα. Είναι τρία τα μέτωπα με την Τουρκία. Το ένα είναι το Αιγαίο από πλευράς εναερίου χώρου, παρενοχλήσεων, υπερπτήσεων κτλ. Το δεύτερο είναι τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Και το τρίτο είναι η Ανατολική Μεσόγειος, σε σχέση με τις έρευνες, που θα επιθυμήσουν να κάνουν οι Τούρκοι.

Έχουν δώσει περίπου 1 δις ευρώ για να φτιάξουν έναν στόλο σεισμογραφικών και γεωτρητικών πλοίων. Δεν τα έχουν δώσει αυτά τα λεφτά με σκοπό να τα κρατήσουν τα πλοία στο λιμάνι. Απλά, όπως σας το λέω. Θα τα βγάλουν. Επομένως, πού θα τα βγάλουν; Κάπου μεταξύ Κρήτης και Καστελορίζου».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share