Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της Αστυνομίας

Κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

13 Μαΐου 2020 15:27
Επεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της Αστυνομίας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και διαδηλωτών ξέσπασαν στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, με τους δρόμους να έχουν κλείσει προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλιά στον Άγνωστο Στρατιώτη, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις της Αστυνομίας να τους απωθήσουν.

Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας εν μέσω επιδημίας, κάνοντας λόγο για έλλειψη διάθεσης διαλόγου από την κυβέρνηση, ενώ οι διατάξεις του νομοσχεδίου για αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα αναμένεται να επιφέρει απολύσεις εκπαιδευτικών και συνολικά υποβάθμιση της Παιδείας.

Επιπλέον, από τις ομοσπονδίες ασκείται έντονη κριτική για την θέσπιση ηλικιακού ορίου στις τάξεις των ΕΠΑΛ, κάνοντας λόγο για εξώθηση των μαθητών από τη δημόσια εκπαίδευση στα ιδιωτικά ΙΕΚ.

Άγρια νύχτα επεισοδίων στην Αθήνα - Έσπασαν βιτρίνες και πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς (Video)

Άγρια νύχτα επεισοδίων είχαμε στην Αθήνα με 400 περίπου άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο να προκαλούν εκτεταμένες ζημιές, σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων, ενώ προχώρησαν και σε ρίψη μολότοφ προς τους άνδρες της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, οι αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες και αυτοκίνητα ως απάντηση στις συλλήψεις και προσαγωγές που σημειώθηκαν νωρίτερα, για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν την Παρασκευή στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Ο νέος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε αργά το απόγευμα του Σαββάτου όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες σε καταστήματα στην Κυψέλη προκαλώντας ζημιές στην προσόψεις συνοικιακών καταστημάτων και σούπερ μάρκετ, ενώ την «πλήρωσαν» και κάποια οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή εκείνη τη στιγμή.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τα άγρια επεισόδια στην Αγία Παρασκευή - 300 νεαροί εν μέσω κορωνοϊού παρτάρουν με μπύρες...

Άγρια επεισόδια εξελίχθηκαν τα μεσάνυχτα στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή, όταν ομάδα περίπου 300 νεαρών συγκεντρώθηκε στο σημείο, προκειμένου να κάνει πάρτι με μπύρες και μουσική εν μέσω... κορωνοϊού.

Στην περιοχή μετέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ, τα μέλη των οποίων δέχθηκαν πέτρες και μπουκάλια από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι παρέμειναν στη πλατεία, φωνάζοντας ύβρεις κατά των Αστυνομικών.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο με όσα συνέβησαν τα ξημερώματα:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share