Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Έρχεται «κύμα» ζέστης...» - «Καμπανάκι» από τον Τάσο Αρνιακό για την εξέλιξη του καιρού (Video)

Αναλυτική πρόγνωση!

13 Μαΐου 2020 12:15
«Έρχεται «κύμα» ζέστης...» - «Καμπανάκι» από τον Τάσο Αρνιακό για την εξέλιξη του καιρού (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Για ένα «κύμα» ζέστης προειδοποίησε ο Τάσος Αρνιακός που θα επισκεφτεί την χώρα μας τις επόμενες ώρες, με τον έμπειρο μετεωρολόγο να κάνει λόγο ακόμα και για 40αρια.

Πιο αναλυτικά σήμερα θα υπάρχει ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 32 βαθμούς. Παράλληλα, σοκαριστικό ήταν αυτό, που ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωση του καιρού στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι υπό συνθήκες θα μπορούσαμε τώρα να έχουμε 47-48 βαθμούς στη θερμοκρασία

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού:

Καιρός: Στους 32 βαθμούς το θερμόμετρο - Ερχεται «κύμα» καύσωνα το Σαββατοκύριακο

Ηλιόλουστος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα σήμερα, με το θερμόμετρο να ξεπερνά σε αρκετές περιοχές τους 30 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, σοκαριστικό ήταν αυτό, που ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωση του καιρού στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι υπό συνθήκες θα μπορούσαμε τώρα να έχουμε 47-48 βαθμούς στη θερμοκρασία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα φτάσει ως τους 32 στην κεντρική Ελλάδα, με ηλιοφάνεια και μόνο ορισμένες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Το πρώτο κύμα του καλοκαιριού έχει πλέον αρχίσει και το Σαββατοκύριακο αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που θα φτάσουν πιθανότατα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Για σήμερα, οι άνεμοι θα πνέουν σταδιακά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Στα ανατολικά, ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share