Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Ανεβαίνει σταδιακά ο υδράργυρος - 40αρια το Σαββατοκύριακο...» - Προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)

Αναλυτική πρόγνωση

13 Μαΐου 2020 08:09
«Ανεβαίνει σταδιακά ο υδράργυρος - 40αρια το Σαββατοκύριακο...» - Προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καμπανάκι σήμανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την εξέλιξη του καιρού με τον έμπειρο μετεωρολόγο να προειδοποιεί ότι η θερμοκρασία θα ανεβαίνει σταδιακά και το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα χτυπήσει 40αρια.

Πιο αναλυτικά, ηλιοφάνεια θα εχουμε σήμερα σε όλη την χώρα και με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σταδιακά ενώ το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμα και τους 41 βαθμούς σε κάποιες περιοχές. Η θερμή αέρια μάζα από τη Βόρεια Αφρική που θα περάσει από την χώρα μας θα συνοδευτεί και από μεταφορά σκόνης. Παράλληλα, σοκαριστικό ήταν αυτό, που ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωση του καιρού στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι υπό συνθήκες θα μπορούσαμε τώρα να έχουμε 47-48 βαθμούς στη θερμοκρασία

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση:

«Θερμοκρασία στους 8-10 βαθμούς παραπάνω από το κανονικό, αλλά την Τετάρτη...» - Πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Ο Θοδωρής Κολυδάς προβλέπει πως η θερμοκρασία θα βρεθεί στους 8-10 βαθμούς πάνω από το κανονικό για την εποχή, αναφερόμενος στο Star για τη ζέστη των επόμενων ημερών, αν και ο καιρός θα είναι λίγο καλύτερος την Τετάρτη (13/5).

Ο έμπειρος μετεωρολόγος μίλησε για τα δύο κύματα ζέστης, με το πρώτο να φέρνει τον υδράργυρο στους 33 βαθμούς και το δεύτερο πάνω από τους 35, με συνεχόμενη άνοδο έως την Κυριακή (17/5) και έντονη την παρουσία της αφρικανικής σκόνης, ενώ ο Τάσος Αρνιακός βλέπει ακόμη και 40άρια.

Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share