Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

«Δεν άντεχα να ακούω την φρίκη...» - Ανατριχιαστική κατάθεση ψυχής από τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

Ποια η πορεία της υπόθεσης;

12 Μαΐου 2020 16:16
«Δεν άντεχα να ακούω την φρίκη...» - Ανατριχιαστική κατάθεση ψυχής από τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατριχιαστική είναι η κατάθεση ψυχής, από την πλευρά της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη, που εμφανίστηκε στη συνέχεια της δίκης μαυροφορεμένη και φορώντας τα παπούτσια της άτυχης κόρης της, με την ίδια να προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

Τις προηγούμενες μέρες στο δικαστήριο βρισκόταν μόνος τους ο κ. Γιάννης, καθώς η σύζυγός του δεν άντεχε να ακούει τους κατηγορούμενους να περιγράφουν όσα συνέβησαν τον εφιαλτικό εκείνο βράδυ στη Λίνδο.

«Δεν άντεχα να ακούω τη φρίκη που έζησε το παιδί μου στα χέρια των δολοφόνων του. Είναι ανθρωπόμορφα τέρατα. Η λέξη άνθρωπος δεν τους αξίζει», είπε η κυρία Κούλα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και με δάκρυα στα μάτια εξέφρασε τον μεγάλο πόνο της για το χαμό του παιδιού της, την ίδια ώρα που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

«Έχουν περάσει 17 μήνες και 13 μέρες από τότε που έχασα την Ελένη μου. Κάθε μέρα που προστίθεται είναι μια μαρτυρική μέρα για μένα. Ο πόνος μου είναι αξεπέραστος, δεν περιγράφεται με λόγια το τι ζω στην καθημερινότητά μου», είπε.

Όπως κάθε μάνα, έτσι και η κυρία Κούλα είχε όνειρα και προσδοκίες για την κόρη της. Την έστειλε στη Ρόδο να σπουδάσει και τώρα το κορίτσι της θα είχε ολοκληρώσει και τις μεταπτυχιακές της σπουδές και θα ετοιμαζόταν για διπλωματική καριέρα.

«Είχε όνειρα και αυτά τα τέρατα που βρέθηκαν στον δρόμο της μας κατέστρεψαν όλους. Υφ’ αρπάξαν το παιδί μου από τα χέρια μου. Κι εγώ τώρα πώς να ζήσω; Να πω ότι έπεσε θύμα τροχαίου να το καταλάβω, ότι ήταν άρρωστη. Αλλά το δικό μου το παιδί βρέθηκε στο δρόμο δύο δολοφόνων που την χτύπησαν, τη βίασαν, την κουβάλησαν και την πέταξαν σαν σακί από ύψος 10 μέτρων ενώ ήταν ζωντανή», είπε η κ. Κούλα.

Σε ερώτηση αν αντέχει να κοιτάξει στα μάτια τους κατηγορουμένους, η κυρία Κούλα απάντησε:

«Εγώ δεν είμαι Γιάννης. Ο Γιάννης έχει μια άλλη ψυχολογία, μια άλλη ψυχοσύνθεση. Εγώ είμαι η μάνα της, που την κυοφόρησε εννιά μήνες, που 23 ώρες προσπαθούσα να τη φέρω στη ζωή, η μάνα που την πήρα πρώτη στην αγκαλιά μου, που ξενύχτησα για να τη θηλάσω, να τη νανουρίσω, να δω αν είναι καλά όταν ήταν άρρωστη. Ο Γιάννης είναι άλλο, όχι ότι δεν πονάει, αλλά εγώ δεν μπορώ να τους βλέπω».

Όσο για το αν νιώθει κοντά της την Ελένη, είπε πως νιώθει πως είναι κοντά της, αλλά δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στον ύπνο της για να της πει ότι είναι καλά εκεί που είναι.

Σε αντιφάσεις οι κατηγορούμενοι

Όσον αφορά στη δίκη, η κυρία εισαγγελέας εξέτασε τον Αλβανό κατηγορούμενο, ο οποίος έπεσε σε πάρα πολλές αντιφάσεις και κάθε φορά που στριμωχνόταν ζητούσε να διακόψει η δίκη για να κερδίσει χρόνο.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνεχίζουν να τα ρίχνουν ο ένας στον άλλο και πλέον όλοι όσοι έχουν παρακολουθήσει τη δίκη εκτιμούν ότι οι δύο γονείς δε θα μάθουν ποτέ την αλήθεια για το τι συνέβη στο παιδί τους.

«Προσπαθώ μέσα από τα ψέματα, να διακρίνω την αλήθεια», είπε η εισαγγελέας της έδρας, επαναλαμβάνοντας ακόμα μία φορά πως είναι η φωνή της Ελένης στη δίκη και δε θα ηρεμήσει αν δεν τιμωρηθούν οι ένοχοι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share