Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

«Ένας μόνο με κορωνοϊό μπορεί να κολλήσει άλλους 100» - Προειδοποιεί ο Νίκος Σύψας

«Να μη γίνουμε Νότια Κορέα»

12 Μαΐου 2020 15:21
«Ένας μόνο με κορωνοϊό μπορεί να κολλήσει άλλους 100» - Προειδοποιεί ο Νίκος Σύψας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Προειδοποίηση για τον κορωνοϊό άφησε ο Νίκος Σύψας, με τον ίδιο να τονίζει πως η χώρα μας πρέπει να προσέξει πιθανή εξάπλωση του φονικού ιού, όπως έχει γίνει εσχάτως στην Νότια Κορέα, επισημαίνοντας πως μόνο ένας αν έχει κορωνοϊό μπορεί να «κολλήσει» άλλους 100.

Ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής του ΕΚΠΑ και Μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε η χώρα μας να μην μετατραπεί από παράδειγμα προς μίμηση προς παράδειγμα προς αποφυγή.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», τόνισε ο κ. Σύψας σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού σε ουρές και πλατείες.

Όπως επισήμανε, η Νότια Κορέα υποχρεώνεται να επαναφέρει τους περιορισμούς μετακινήσεων καθώς «ένας άνθρωπος μόνος του κόλλησε άλλους 85 σε νυχτερινό μαγαζί».

«Καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνος είναι ο συνωστισμός… Η Νότια Κορέα ήταν ένα παράδειγμα και τώρα γίνεται παράδειγμα προς αποφυγήν» τόνισε ο καθηγητής εφιστώντας την προσοχή για να μην ακολουθήσουμε κι εμείς τον δρόμο αυτό. Προειδοποίησε ακόμη ότι στη Γερμανία το R0 έχει ανέβει επικίνδυνα, ενώ συγκλονίζει η Ελληνίδα καθηγήτρια, που είδε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα.

«Αν συνεχίσουμε να έχουμε συνωστισμούς και κάποιος άνθρωπος στις πλατείες μολύνει άλλους 100 τριγύρω, δυστυχώς θα έχουμε προβλήματα» ξεκαθάρισε ο κ. Σύψας. «Αυτό που είδαμε στις άλλες χώρες μπορούμε να το δούμε και εδώ… Πρέπει να είμαστε φοβερά προσεκτικοί… Ας μη βάλουμε σε κίνδυνο την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και τα επόμενα βήματα» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, στο τέλος αυτής της εβδομάδας γύρω στην Πέμπτη ή Παρασκευή θα ξέρουμε τα πρώτα αποτελέσματα της επίδρασης της σταδιακής άρσης των μέτρων και με βάση αυτά θα γίνουν τα επόμενα βήματα, όπως το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα της 1ης Ιουνίου.

«Mε ενοχλεί πάρα πολύ η άναρχη κατάσταση στις πλατείες και τις παραλίες… Βάζουμε σε κίνδυνο την προσπάθειά μας. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια αρχική υπεραντίδραση του κόσμου μετά την καραντίνα», σχολίασε ο καθηγητής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share