Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Άρση μέτρων: Ανατροπή με την μετακίνηση στα νησιά - Από 18 Μαϊού η μετακίνηση μόνο σ' αυτά τα 3

Προσοχή

12 Μαΐου 2020 14:01
Άρση μέτρων: Ανατροπή με την μετακίνηση στα νησιά - Από 18 Μαϊού η μετακίνηση μόνο σ' αυτά τα 3
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τις επόμενες ημέρες «κλειδώνει» το χρονοδιάγραμμα για την απελευθέρωση των μετακινήσεων των πολιτών στα νησιά.

Και μπορεί η γενική απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων να γίνει, όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον, από την 1η Ιουνίου ή ενδεχομένως και από τις 25 Μαΐου, και με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όμως στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου έχει τεθεί επί τάπητος ένα ακόμη σενάριο: Να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις του γενικού πληθυσμού προς κάποια νησιά από τις 18 Μαΐου, την ημερομηνία δηλαδή που με βάση τον αρχικό σχεδιασμό θα επιτραπούν μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ζητήσει σχετική εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων και αναμένεται να λάβει τις σχετικές απαντήσεις των ειδικών (το πολύ) μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN αν αποφασιστεί η ταχύτερη απελευθέρωση των μετακινήσεων προς τα νησιά, θα υπάρχουν και συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Δηλαδή, σε πρώτη φάση θα αφορά στα μεγάλα νησιά και όχι τα μικρότερα που δεν διαθέτουν ισχυρές υγειονομικές μονάδες.

Μάλιστα, σε σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από τις 18 Μαΐου έγινε αναφορά σε τρία συγκεκριμένα μεγάλα νησιά: την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο.

Η επιλογή των νησιών αυτών γίνεται, όπως αναφέρθηκε, με γνώμονα το ότι διαθέτουν ανθεκτικές υγειονομικές δομές και θα αρθεί ο περιορισμός στις αεροπορικές μετακινήσεις. Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, στις εξαιρέσεις, θα περιλαμβάνεται και η μετακίνηση σε ορισμένες περιοχές της ηπειρωτικές χώρας, με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Περιοχές δηλαδή που έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων επί του συνολικού πληθυσμού ενδέχεται να προστατευτούν μια ή δύο εβδομάδες ακόμη. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο τέλος της εβδομάδας!

Εικόνες από την έρημη Πάρο: Κλειστά ιστορικά μαγαζιά, όπως το Barbarossa, με την θερμοκρασία να βαράει κόκκινο

Άλλες χρονιές τέτοια περίοδο η Πάρος ήταν γεμάτη από κόσμο! Με την θερμοκρασία να αγγίζει το Σαββατοκύριακο τους 40 βαθμούς θα έπρεπε ήδη οι κρατήσεις να είχαν "γεμίσει".

Ωστόσο ο κορωνοϊός είχε διαφορετική άποψη! Η ιστορική "πλατεία" του νησιού στην Νάουσα (για όσους γνωρίζουν στο ιστορικό μπαρ Barbarossa και Linardo) όλα μοιάζουν έρημο τοπίο.

Το Open βρέθηκε στο νησί και οι εικόνες πραγματικά σπαράζουν καρδιές! Το νησί προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του, καθώς η "χασούρα" είναι μεγάλη αφού και το Πάσχα οι κρατήσεις στο νησί ήταν πολλές και ακυρώθηκαν και να ετοιμαστεί για την λήξη απαγόρευσης μετακίνησης σε νησιά από την Δευτέρα 18 Μαΐου ώστε να υποδεχτεί τους πρώτους καλοκαιρινούς επισκέπτες του!

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share