Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Θερμοκρασία στους 8-10 βαθμούς παραπάνω από το κανονικό, αλλά την Τετάρτη...» - Πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Δείτε αναλυτικά!

12 Μαΐου 2020 13:26
«Θερμοκρασία στους 8-10 βαθμούς παραπάνω από το κανονικό, αλλά την Τετάρτη...» - Πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Θοδωρής Κολυδάς προβλέπει πως η θερμοκρασία θα βρεθεί στους 8-10 βαθμούς πάνω από το κανονικό για την εποχή, αναφερόμενος στο Star για τη ζέστη των επόμενων ημερών, αν και ο καιρός θα είναι λίγο καλύτερος την Τετάρτη (13/5).

Ο έμπειρος μετεωρολόγος μίλησε για τα δύο κύματα ζέστης, με το πρώτο να φέρνει τον υδράργυρο στους 33 βαθμούς και το δεύτερο πάνω από τους 35, με συνεχόμενη άνοδο έως την Κυριακή (17/5) και έντονη την παρουσία της αφρικανικής σκόνης, ενώ ο Τάσος Αρνιακός βλέπει ακόμη και 40άρια.

Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά στο Athensmagazine.gr:

«Πάνω και από 40 βαθμούς η θερμοκρασία» - Έκτακτη ανακοίνωση για τον καιρό

Έκτακτη ανακοίνωση για τον καιρό εξέδωσε η ΕΜΥ, η οποία αναφέρει πως, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει και τους 40 βαθμούς.

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη (12/5), στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 30 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιος αναμένεται να είναι ο καιρός και αύριο Τετάρτη (13/5), από την Πέμπτη )14/5) ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας σε αρκετές περιοχές της χώρας ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Η άνοδος θα συνεχιστεί και την Παρασκευή (15/5), καθώς σύμφωνα με τους χάρτες με τις μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες που δημοσιεύει η ΕΜΥ να δείχνουν ότι ο υδράργυρος στην κεντρική Ελλάδα θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι συνθήκες καύσωνα θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο με το θερμόμετρο να δείχνει υψηλές θερμοκρασίες, ενώ ο Γιάννης Καλλιάνος μας προειδοποιεί για την πρώτη θερμή εισβολή.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Ο καιρός την Τετάρτη 13-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βορειοανατολικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ο καιρός την Πέμπτη 14-05-2020 και την Παρασκευή 15-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από τα δυτικά. Οι άνεμοι στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα της Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως την Παρασκευή.

Ο καιρός το Σάββατο 16-05-2020 και την Κυριακή 17-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share