Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία...": Μίνι καύσωνα προαναγγέλλει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί

12 Μαΐου 2020 08:22
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα στην χώρα, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να τονίζει πως θα φτάσει μέχρι και τους 35 βαθμούς.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος του Open τόνισε πως ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός κάτι που θα οδηγήσει πολλούς συνανθρώπους μας στις παραλίες.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την χώρα, με κάποιες αραιές συννεφιές στο Ιόνιο και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 33 με 35 βαθμούς, ενώ θα υπάρχουν σκόνη, νοτιάδες και ζέστη.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Καιρός: Στους 33 βαθμούς το θερμόμετρο σήμερα - Αναλυτική πρόγνωση

Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα, με το πρώτο κύμα καύσωνα να ξεκινά για τα καλά, αφού η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο ακόμη και για 40αρια το επόμενο διάστημα.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα νότια. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα νότια. Άνεμοι: Στα βόρεια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 32 και κατά τόπους στη Θεσσαλία 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά 3 με 5 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Σαρωνικό έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share