Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊος - Γερμανία: 116 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - Αυξήθηκαν τα κρούσματα

Δείτε εδώ!

12 Μαΐου 2020 07:42
Κορωνοϊος - Γερμανία: 116 νεκροί το τελευταίο 24ωρο  - Αυξήθηκαν τα κρούσματα

Αυξήθηκαν οι νεκροί στους 116 από τον κορωνοϊό το προηγούμενο 24ωρο στη Γερμανία, ενώ καταγράφηκαν επίσης ακόμη 933 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης.

Παράλληλα, ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης έφτασε έτσι τα 7.533 επί συνόλου 170.508 κρουσμάτων μόλυνσης, όπως δείχνουν τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ειδικευμένο στις μολυσματικές ασθένειες.

Ο απολογισμός είναι σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με τους αριθμούς που καταγράφονταν τις προηγούμενες ημέρες στην χώρα!

«Με τον κορωνοϊό πάντα υπάρχει η πιθανότητα να...» - Νέο καμπανάκι από τον ΠΟΥ

Νέο καμπανάκι, μέσω του επικεφαλής του, έκρουσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σχετικά με τον κορωνοϊό και τη άρση των μέτρων, θεωρώντας πως η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και η πανδημία μπορεί πάλι να ξεσπάσει.

«Η άρση των lockdowns είναι και σύνθετη και δύσκολη», τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους στην διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας πως η Γερμανία, η Νότια Κορέα και η Κίνα είχαν θέσει σε ίσχυ όλα συστήματα για να απαντήσουν σε κάθε αναζωπύρωση του ιού.

Ο Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, δήλωσε πως «απαιτείται πολύ μεγάλη επαγρύπνηση», καθώς οι χώρες ξεκινούν να άρουν τα μέτρα απαγόρευσης που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Η Γερμανία ανακοίνωσε νωρίτερα μια επιτάχυνση νέων μολύνσεων αφού έλαβε πολύ πρόωρα βήματα χαλάρωσης του lockdown. Η Νότια Κορέα, που είχε καταφέρει να περιορίσει την πανδημία, καταγράφει μια νέα έξαρση σε νυχτερινά κέντρα.

«Τώρα βλέπουμε κάποια ελπίδα καθώς πολλές χώρες βγαίνουν από αυτά τα απαγορευτικά μέτρα», δήλωσε ο Ράιαν, σημειώνοντας όμως πως «απαιτείται πολύ μεγάλη επαγρύπνηση».

«Αν η ασθένεια επιμείνει σε ένα χαμηλό επίπεδο, χωρίς τη δυνατότητα διερεύνησης της διασποράς, υπάρχει πάντα η πιθανότητα ο ιός να ξεσπάσει ξανά», είπε.

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται με το ερώτημα πώς να επαναλειτουργήσουν τις οικονομίες τους, συνεχίζοντας παράλληλα να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει... στο δικό του κόσμο κατηγορώντας τους Κινέζους.

Ο Οργανισμός δεν έχει «εξουσιοδότηση» να προσκαλέσει την Ταϊβάν στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (WHA)

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο δικηγόρος του ΠΟΥ δήλωσε πως ο επικεφαλής του Οργανισμού Υγείας δεν έχει «εξουσιοδότηση» να προσκαλέσει την Ταϊβάν να συμμετάσχει στη συνέλευση του Οργανισμού την επόμενη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι τα κράτη μέλη έχουν «αποκλίνουσες απόψεις» σχετικά με τη συμμετοχή του αυτοδιοικούμενου νησιού.

Ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος του ΠΟΥ, Στίβεν Σόλομον, είπε ότι μόνο τα κράτη μέλη του Οργανισμού μπορούν να αποφασίσουν ποια χώρα συμμετέχει στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (WHA).

Η Ταϊβάν, με την ισχυρή στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει εντείνει τις πιέσεις της για να της επιτραπεί η συμμετοχή ως παρατηρητής στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας του οργάνου λήψης αποφάσεων του ΠΟΥ, προκαλώντας την οργή της Κίνας.

Η Κίνα επέπληξε σήμερα την Νέα Ζηλανδία για την υποστήριξή της στη συμμετοχή της Ταϊβάν στον ΠΟΥ, λέγοντας ότι η χώρα θα πρέπει να «σταματήσει να κάνει λανθασμένες δηλώσεις» για το θέμα για να αποφύγει την πρόκληση ζημιάς στις διμερείς σχέσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share