Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στη Γλυφάδα: Κινδυνεύει μέχρι και με 10 χρόνια φυλακή ο οδηγός της Corvette

Νέα εξέλιξη

11 Μαΐου 2020 20:10
Τραγωδία στη Γλυφάδα: Κινδυνεύει μέχρι και με 10 χρόνια φυλακή ο οδηγός της Corvette
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εξελίξεις υπάρχουν γύρω από την τραγωδία του τροχαίου της Γλυφάδας, αφού ο οδηγός της Corvette, που σκότωσε και εγκατέλειψε έναν 25χρονο μοτοσυκλετιστή, μπορεί να δεχθεί μέχρι και ποινή φυλάκισης για 10 χρόνια.

Ο 40χρόνος διώκεται με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα ο οποίος προβλέπει πιο αυστηρές ποινές για τους ασυνείδητους οδηγούς.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα. Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης από εδώ και στο εξής ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή. Για τον οδηγό δεύτερου οχήματος, για τον οποίο δεν προέκυψε εμπλοκή στο δυστύχημα, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

Ειδικότερα, η ποινική δίωξη αφορά το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου.

Επίσης, σε βάρος του 40χρόνο απαγγέλθηκαν και οι πλημμεληματικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παράβασης του άρθρου 43 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που αφορά στην εγκατάλειψη του θύματος.

Σοκάρει ο οδηγός που σκότωσε τον 25χρονο στην Γλυφάδα: "Χτύπησα, δεν κατάλαβα αμέσως τι έγινε και έφυγα"

Αδικαιολόγητος είναι ο 40χρονος Κυριάκος Κουκουλομάτης, οδηγός της Corvette που σκότωσε σε τροχαίο τον 25χρονο στην Γλυφάδα, Νάσο Καρανίκα.. Τι έχει καταθέσει για το τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα της Τετάρτης;

«Χτύπησα, δεν κατάλαβα αμέσως τι έγινε. Μόλις κατάλαβα τι συνέβη, ήμουν σε σοκ, γι' αυτό κι έφυγα», είπε στους αστυνομικούς ο 40χρονος, που πήγε στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τη δικηγόρο του, που όπως θα διαβάσετε εδώ, παραδόθηκε εχθές.

Με τον τρόπο αυτό έδωσε τη δική του εκδοχή για τα όσα έγιναν στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, την ώρα που παρέσυρε τον μοτοσικλετιστή, αφήνοντάς τον αβοήθητο στη συνέχεια.

Για το τροχαίο έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση ο εισαγγελέας. Διερευνάται εάν λίγο πριν από το δυστύχημα ο οδηγός του αυτοκινήτου έκανε «κόντρες» στη λεωφόρο Βουλιαγμένης με άλλον, μιας και είχε αναπτύξει ιλλιγιώδη ταχύτητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι ο άτυχος οδηγός της μοτοσικλέτας ήταν καθ' όλα νόμιμος, φορούσε κράνος και δεν είχε παραβιάσει τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και προχώρησαν εντατικά στις απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση του οδηγού της Corvette.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share