Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Έρχεται ρεκόρ 26ετίας στη θερμοκρασία, όσοι έχετε κλιματιστικό...» - Δραματική προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό

Αναλυτική πρόγνωση!

11 Μαΐου 2020 17:17
«Έρχεται ρεκόρ 26ετίας στη θερμοκρασία, όσοι έχετε κλιματιστικό...» - Δραματική προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Έρχεται ρεκόρ 26ετίας στη θερμοκρασία και τις τιμές που θα σημειώσει αυτό το Σαββατοκύριακό, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, που παρουσίασε τον καιρό στην ΕΡΤ και ζητά να λυθεί το θέμα του ρεύματος, όπως έκανε και ο Τάσος Δούσης στη δημόσια «έκρηξή» του, καθώς το κλιματιστικό θα παίξει ρόλο.

Στο πρώτο κύμα καυτών μαζών από την Αφρική, σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, η θερμοκρασία θα βρεθεί στους 30-33 βαθμούς, αν και ο υδράργυρος θα είναι πιο χαμηλός σε παράκτιες και βόρειες περιοχές.

Το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο κύμα, όταν και η θερμοκρασία κατά τόπους βρεθεί στους 40 βαθμούς, με τον λίβα να απειλεί και τις ελιές, ενώ ίσως υπάρξει το μεγαλύτερο ρεκόρ από τις 25 Μαΐου 1994.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει, επίσης, ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι καλύτερη, με θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα και ίσως κατά τόπους άστατο καιρό.

Δείτε σε βίντεο την πρόγνωσή του στο Athensmagazine.gr:

Καλοκαιρινός ο καιρός σήμερα - Άνοδος της θερμοκρασίας

Εντελώς καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός σήμερα, καθώς αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας. Το θερμόμετρο θα "σκαρφαλώσει" στους 30 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πιθανότητα τοπικών βροχών στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη τις πρωινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Μάλιστα, μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, το θερμόμετρο θα φτάσει τους 40 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών και γρήγορα γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από το μεσημέρι βαθμιαία 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share