Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ξεπέρασε τους 32.000 νεκρούς η Βρετανία - «Βόμβες» Μπόρις Τζόνσον για το εμβόλιο

Όλα όσα είπε

11 Μαΐου 2020 16:47
Κορωνοϊός: Ξεπέρασε τους 32.000 νεκρούς η Βρετανία - «Βόμβες» Μπόρις Τζόνσον για το εμβόλιο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η Βρετανία ξεπέρασε ακόμη ένα «μαύρο» ρεκόρ για τον κορωνοϊό, αφού μετά τα τελευταία στοιχεία, που προκύπτουν, μετρά πάνω από 32.000 νεκρούς από τον φονικό ιό, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον έριξε «βόμβες» για το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα, η χώρα μετρά ακόμη 210 θύματα από τον κορωνοϊό, φτάνοντας το συνολικό αριθμό στους 32.065, ενώ υπάρχουν 3.877 νέα κρούσματα στο Νησί. Ο αριθμός των νεκρών είναι ο μικρότερος από τις 26 Μαρτίου, στοιχείο που φέρνει θετικούς οιωνούς.

Ο πρωθυπουργός, όμως, αναίρεσε αυτή την αισιοδοξία, λέγοντας πως «μπορεί και να μη βρεθεί ποτέ το εμβόλιο», έχοντας πρόσφατα περάσει τη δική του μεγάλη περιπέτεια με τον ιό. Ο Μπόρις Τζόνσον, μάλιστα, επεσήμανε πως η χώρα μπορεί να ελπίζει, όπως και όλος ο κόσμος, για το εμβόλιο, αλλά δεν πρέπει να παίρνει μέτρα, στεκούμενη στην απλή ελπίδα για το εμβόλιο.

Έκτακτη εξέλιξη με τον κορωνοϊό για τον Μπόρις Τζόνσον

Έκτακτη εξέλιξη υπάρχει με τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος νίκησε τον κορωνοϊό και μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωση της θεραπείας του.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», λοιπόν, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας γύρισε ήδη σήμερα (26/4) στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ, ξεπερνώντας ακόμη και τα δημοσιεύματα, που έκαναν λόγο για επιστροφή τη Δευτέρα (27/4).

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε πει στους συνεργάτες του, ότι ανυπομονούσε να επιστρέψει και το έκανε ήδη, έχοντας πλέον να αντιμετωπίσει της προκλήσεις της πανδημίας προσωπικά.

Κορωνοϊός - Πέθανε η νοσοκόμα που είχε φωτογραφηθεί με τον Μπόρις Τζόνσον

Η νοσοκόμα στην Βρετανία που είχε φωτογραφηθεί με τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό. Η Σάρα Τρολόπε ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών, και μόλις 51 ετών.

Άφησε την τελευταία της πνοή το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με την Metro UK, έπειτα μάχη μιας εβδομάδας με τον κορωνοϊό και έσπειρε θλίψη. Πέθανε στο Watford General Hospital.

Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως προϊσταμένη ψυχικής υγείας στο Hillingdon Hospital και είχε φωτογραφηθεί πέρυσι με τον Τζόνσον, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής το εκστρατείας. Ο Βρετανός πρωθυπουργός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο St. Thomas την Κυριακή -όπου έδωσε τη δική του μάχη με τον Covid-19- αλλά θα χρειαστεί μερικές μέρες ακόμα πριν επιστρέψει στα επαγγελματικά του καθήκοντα, ενώ διαγνώστηκε αρνητικός στο τελευταίο τεστ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share