Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση από τον ΟΑΣΑ: Πως θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι καρτών για το lockdown (Video)

Σας αφορά

11 Μαΐου 2020 15:05
Ανακοίνωση από τον ΟΑΣΑ: Πως θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι καρτών για το lockdown (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

O ΟΑΣΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι την 1η Ιουνίου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία αποζημίωσης με τη μορφή χρονικής επέκτασης σε όλους τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card, οι οποίοι προπλήρωσαν αλλά δεν εξάντλησαν την αξία των ενεργοποιημένων καρτών τους, λόγω των περιορισμών που τέθηκαν στις μετακινήσεις των πολιτών από τις 11 Μαρτίου έως τις 4 Μαΐου. Παράλληλα, έκτακτες είναι οι αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τα δρομολόγια από σήμερα(11/5) να γίνονται περισσότερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card που είχαν υπόλοιπο μικρότερο των 30 ημερών θα λάβουν πίστωση αξίας ενός μήνα, οι δε κάτοχοι καρτών που είχαν υπόλοιπο μεγαλύτερο των 30 ημερών θα λάβουν πίστωση αντίστοιχη με το χρόνο που διήρκησαν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Οι αποζημιώσεις θα πιστωθούν αυτοματοποιημένα, από την 1 Ιουνίου, στα αυτόματα μηχανήματα πώλησης του δικτύου του ΟΑΣΑ και θα είναι διαθέσιμες προς χρήση από τους δικαιούχους, όποτε το επιθυμήσουν εντός χρονικού διαστήματος 24 μηνών. Επιπλέον, για τις αγορές ετήσιων καρτών θα παρέχεται πρόσθετη έκπτωση 10%, πάλι με τη μορφή χρονικής επέκτασης.

Με τα μέτρα αυτά, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο ΟΑΣΑ στηρίζουν έμπρακτα τους τακτικούς χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ευχαριστώντας τους για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στους συγκοινωνιακούς φορείς του Οργανισμού. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στο κέντρο εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού του ΟΑΣΑ και στο τηλεφωνικό κέντρο 11185.

Άρση μέτρων: Πώς να μείνουμε ασφαλείς στα ΜΜΜ - Αναλυτικές οδηγίες (Video)

Διανύοντας την πρώτη βδομάδα άρσης των μέτρων, η καμπάνια «Μένουμε Ασφαλείς» με βίντεο που ανάρτησε δίνει αναλυτικές οδηγίες για τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε προκειμένου να προφυλασσόμαστε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ενώ, εδώ μπορείτε να δείτε και με το τι ισχύει για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

«Φοράμε υποχρεωτικά μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κρατάμε αποστάσεις και δεν συνωστιζόμαστε. Εάν έχουμε συμπτώματα ίωσης, έστω και ήπια, μένουμε σπίτι. Μετακινούμαστε με υπευθυνότητα, μένουμε ασφαλείς», είναι το μήνυμα που συνοδεύει το σχετικό βίντεο.

Μετακινούμαστε με υπευθυνότητα, μένουμε ασφαλείς

Φοράμε υποχρεωτικά μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κρατάμε αποστάσεις και δεν συνωστιζόμαστε. Εάν έχουμε συμπτώματα ίωσης, έστω και ήπια, μένουμε σπίτι. Μετακινούμαστε με υπευθυνότητα, #μένουμε_ασφαλείς.

Posted by Μένουμε Ασφαλείς on Tuesday, May 5, 2020

Αναλυτικά οι οδηγίες:

  • Οι μετακινήσεις μπαίνουν στη νέα κανονικότητα και εμείς κυκλοφορούμε με υπευθυνότητα.
  • Φοράμε υποχρεωτικά μάσκα σε όλα τα μέσα, σε αποβάθρες και στάσεις. Τηρούμε τις αποστάσεις και αποφεύγουμε τον συνωστισμό.
  • Αν το μέσο μεταφοράς που έρχεται έχει ήδη αρκετό κόσμο, περιμένουμε το επόμενο.
  • Δεν μετακινούμαστε, αν δεν είναι αναγκαίο.
  • Αν έχουμε συμπτώματα ίωσης, έστω και ήπια, μένουμε σπίτι και συμβουλευόμαστε το γιατρό μας.
  • Προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις ώρες αιχμής, ιδιαίτερα εάν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα.
  • Ακολουθούμε τις οδηγίες του προσωπικού, δείχνουμε κατανόηση στην προσπάθεια όλων.
  • Δεν χρησιμοποιούμε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αν μπορούμε να χρησιμοποιοήσουμε άλλο μέσο.
  • Καλούμε στον πενταψήφιο αριθμό 11185 για περισσότερες πληροφορίες
TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share