Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Από την Παρασκευή και μετά...» - Προειδοποίηση του Τάσου Αρνιακού (Video)

Αναλυτική προγνωση

11 Μαΐου 2020 09:43
«Από την Παρασκευή και μετά...» - Προειδοποίηση του Τάσου Αρνιακού (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καλοκαίρι θα θυμίσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, ενώ την Παρασκευή αναμένονται ακόμη και 40αρια σύμφωνα με την πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού. Ενώ, σε μία έκτακτη προειδοποίηση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων που θα πλήξουν την χώρα μας τις επόμενες ώρες προχώρησε και ο Σάκης Αρναούτογλου

Πιο αναλυτικά, σήμερα θα έχουμε ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ, με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμη και τους 31 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση από τον έμπειρο μετεωρολόγο:

Καλοκαιρινός ο καιρός σήμερα - Άνοδος της θερμοκρασίας

Εντελώς καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός σήμερα, καθώς αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας. Το θερμόμετρο θα "σκαρφαλώσει" στους 30 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πιθανότητα τοπικών βροχών στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη τις πρωινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Μάλιστα, μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, το θερμόμετρο θα φτάσει τους 40 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών και γρήγορα γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από το μεσημέρι βαθμιαία 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share