Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Αυτή η 23χρονη κοπέλα έπαθε εγκεφαλικό από μια συνήθεια που κάνουμε όλοι - Προσοχή

Σοκ!

11 Μαΐου 2020 07:55
Αυτή η 23χρονη κοπέλα έπαθε εγκεφαλικό από μια συνήθεια που κάνουμε όλοι - Προσοχή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η 23χρονη κοπέλα έπαθε εγκεφαλικό από μια κακιά συνήθεια που κάνουμε όλοι και πρέπει σίγουρα να σταματήσουμε!

Οι συνήθειες του σώματος φαίνονται αθώες, αλλά δεν είναι. Ειδικότερα, εκείνη που κάνει «κρακ», ο λαιμός μας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη συνήθεια κόστισε στην Natalie. Πρόκειται για μία νοσοκόμα από το London Ambulance Service. Η Natalie έβλεπε ταινία, καθώς έκανε «κρακ» στο λαιμό της, τεντώνοντάς τον. Βέβαια να τονίσουμε πως αν και σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι σύνηθες αλλά παρόμοιο περιστατικό συνέβη και με αυτόν τον νέο!

Η 23χρονη γυναίκα δεν το πρόσεξε. Όμως, μετά από δεκαπέντε λεπτά κατέρρευσε στην προσπάθειά της να πάει στην τουαλέτα. Μάλιστα, δεν μπορούσε να κουνήσει το πόδι της. Δεν μπορούσε να συντονιστεί, ενώ είχε υψηλή πίεση και σφυγμούς. Είχε υποστεί διαχωρισμό της σπονδυλικής αρτηρίας.

Πρόκειται για μία πάθηση κατά την οποία «ξεκολλούν» μεταξύ τους οι στοιβάδες ιστού που δημιουργούν τα τοιχώματα των αρτηριών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εισέρχεται ανάμεσά τους αίμα. Δηλαδή, προκλήθηκε ένας θρόμβος αίματος, φράζοντας την αρτηρία. Ο εγκέφαλος της Natalie δεν αιματωνόταν. Έπειτα, Οι γιατροί επιβεβαίωσαν πως υπέστη ισχαιμικό εγκεφαλικό.

«Έπρεπε να έρθει ο φίλος μου να με σηκώσει. Πίστευε ότι ήμουν μεθυσμένη, αλλά ήξερα ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι γιατροί μου είπαν αργότερα ότι το τέντωμα του λαιμού προκάλεσε τον διαχωρισμό της σπονδυλικής αρτηρίας. Ήταν αυθόρμητο και συμβαίνει μία στο εκατομμύριο. Είμαι αδέξια και νιώθω ακόμη μουδιασμένη. Οι νέοι πρέπει να ξέρουν ότι κάτι τόσο απλό μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό. Δεν προσπαθούσα καν να κάνω «κρακ» τον λαιμό μου, απλώς συνέβη».

Πήγε για κούρεμα και μεταφέρθηκε στην εντατική - Μετά από 3 μέρες κατάλαβαν το τραγικό λάθος της κομμώτριας

Μια βόλτα στο κομμωτήριο κατέστη μοιραία για αυτόν τον άντρα, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην εντατική μετά από λάθος διαχείριση της κομμώτριας. Τι του συνέβη;

Ο Ντέβι Τάιλερ είναι ο πατέρας δύο παιδιών και ηχολήπτης που έχει δουλέψει με μερικούς από τους πιο γνωστούς μουσικούς, αλλά κατέληξε να παλεύει για τη ζωή του αφού πήγε για κούρεμα.

Όπως είπε: ‘Ήταν μία Δευτέρα του Μαρτίου του 2011 όταν είχα πάει για κούρεμα… Θυμάμαι που μου έβαλαν μία λεπτή πετσέτα κάτω από τον λαιμό. Θυμάμαι την κοπέλα που μου έπλενε τα μαλλιά να με ρωτάει εάν αισθανόμουν άνετα, αλλά όπως ξέρουν όσοι έχουν πλύνει τα μαλλιά τους σε κομμωτήριο, δεν είναι ποτέ άνετη αυτή η θέση.’

Τρεις μέρες μετά, ενώ ήταν στην δουλειά, ένιωσε ζαλάδα και λιποθύμησε. Ένιωσε μουδιασμένο το μισό του σώμα και η όρασή του έγινε θολή. Όταν προσπάθησε να πιει λίγο νερό, κατάλαβε πως δεν μπορούσε να καταπιεί και πως το νερό πήγαινε στα πνευμόνια του.

Κατέληξε στην εντατική ενός νοσοκομείου του Λονδίνου, όπου οι γιατροί διέγνωσαν πως είχε πάθει εγκεφαλικό. Κατάλαβαν πως ο κατά τα άλλα υγιής 45χρονος είχε πάθει αυτό που είναι γνωστό ως ‘ το σύνδρομο του ινστιτούτου ομορφιάς’. Σε περίπτωση που κάποιος γύρω σας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο μπορείτε να δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε για να τον σώσετε.

Ο κίνδυνος στις περιπτώσεις αυτές οφείλεται στην σπονδυλική αρτηρία που βρίσκεται στο πίσω μέρος του λαιμού, από την οποία μεταφέρεται αίμα στον εγκέφαλο. Αυτές οι αρτηρίες μπλοκάρονται χάρη στην παράξενη στάση στην οποία πλένουν τα μαλλιά στα κομμωτήρια.

Ενώ αυτές οι περιπτώσεις είναι λίγες, έχουν αναφερθεί αρκετά περιστατικά τα τελευταία 20 χρόνια. Η φωτογραφία που ακολουθεί δείχνει την ιδανική στάση στην οποία πρέπει να πλένονται τα μαλλιά στο κομμωτήριο έτσι ώστε να μην πιέζονται οι αρτηρίες του εγκεφάλου, ειδικά εκείνη του λαιμού.

Αφού έκανε μήνυση στο κομμωτήριο, ο Ντέβι συμβιβάστηκε με £90,000, αν και η βλάβη που έπαθε είναι μόνιμη. Ήταν για μήνες στο νοσοκομείο και τώρα δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς μπαστούνι. Δεν μπορεί να οδηγήσει και υποφέρει από διπλή όραση. Επίσης έχει διάφορα προβλήματα στην αριστερή πλευρά του σώματός του που του προκαλούν πόνο.

Όπως είπε στο The Mirror:

‘Το πώς είμαι τώρα είναι το πώς θα είμαι από εδώ και εμπρός. Πάντα προσπαθώ να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες αλλά αυτή τη φορά το αντίκτυπο ήταν μεγάλο. Η μικρότερη κόρη μου πρόσφατα αναστατώθηκε επειδή δεν θα μπορώ πλέον να πηγαίνω βόλτα μαζί της σε έδαφος που δεν είναι αρκετά ομαλό.’

Φαίνεται πως δεν του έχει μείνει πικρία αλλά θέλει να προειδοποιήσει όλο τον κόσμο γι’αυτό τον κίνδυνο. Συμβουλεύει να πλένουμε τα μαλλιά μας κοιτώντας προς τα μπροστά, έτσι ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος να μπλοκαριστούν οι αρτηρίες. Ελπίζει επίσης οι κομμωτές να εκπαιδευτούν και να μάθουν τους πιθανούς κινδύνους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share