Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σοκ: Τούρκος πυροβόλησε σε εκκλησία Αρμενίων στην Πόλη - Τους θεωρεί υπεύθυνους για τον κορωνοϊό

Χαμός!

10 Μαΐου 2020 21:06
Σοκ: Τούρκος πυροβόλησε σε εκκλησία Αρμενίων στην Πόλη - Τους θεωρεί υπεύθυνους για τον κορωνοϊό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκ προκαλεί η είδηση, ότι Τούρκος πυροβόλησε σε χριστιανική εκκλησία Αρμενίων στην Κωνσταντινούπολη, με τις Αρχές να ερευνούν την υπόθεση.

Το επεισόδιο έγινε το πρωί της Παρασκευής (8/5) αλλά μόλις σήμερα Κυριακή (10/5) είδε το φως της δημοσιότητας προκαλώντας ανησυχία στη μειονότητα των χριστιανών στην Πόλη.

Ένας άνδρας επιχείρησε να πυρπολήσει την πύλη της Εκκλησίας Dznunt Surp Asdvadzadzni στην περιοχή Bakırköy της Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή το πρωί, σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Το Αρμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης ενημέρωσε την αστυνομία για το συμβάν. Όπως ανέφερε ότι η επίθεση δεν προκάλεσε θύματα ή υλικές ζημιές.

Η δίγλωσση εβδομαδιαία εφημερίδα του Agos ανέφερε πως από το Γραφείο του Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοινώθηκε πως ένας ύποπτος ονόματι M.K. συνελήφθη από την αστυνομία και έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Ο Μ.Κ. είπε πως ήθελε να βάλει φωτιά στην πύλη της εκκλησίας επειδή πιστεύει πως «δημιούργησαν την πανδημία του κορωνοϊού». Δεν διευκρίνισε εάν στόχευε ειδικά τους Αρμενίους ή εάν αναφέρονταν γενικά στους μη μουσουλμάνους, ενώ στη γειτονική χώρα... το τερμάτισαν θεωρώντας, ότι φταίνει και οι ομοφυλόφιλοι.

Η εκκλησία της Αρμενίας τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις και γκράφιτι με συνθήματα μίσους κατά των χριστιανών.

Απίστευτες εικόνες στην Ηλιούπολη: «Ξύλο» μεταξύ διαδηλωτών και πιστών

Απίστευτες είναι οι εικόνες, που διαρρέουν από την Ηλιούπολη και την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, αφού διαδηλωτές και πιστοί έφτασαν σε σημείο να… παίξουν ξύλο, στη διάρκεια διαμαρτυρίας για το αυθαίρετο κτίσμα γύρω από την ιστορική εκκλησία, όπου 150 πιστοί νωρίτερα... ταμπουρώθηκαν, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές.

Όπως έχει ανακοινώσει η κίνηση πολιτών Ηλιούπολης, δεκάδες πολίτες βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής (10/5) στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία προκειμένου να πραγματοποιήσουν συμβολική καθαίρεση και ακτιβιστικές δράσεις κατά του αυθαιρέτου κτίσματος. Στο σημείο, εκείνη την ώρα, τελούνταν υπαίθρια θεία λειτουργία, παρουσία πιστών. Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων της κίνησης πολιτών, υπήρξε μερική συμπλοκή με διαδηλωτών με πιστούς, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως παρά την συμπλοκή, ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού αργίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ Δημητρίου, συνέχισε κανονικά την υπαίθρια λειτουργία που τελούσε, χωρίς να διακόψει ούτε μία στιγμή το μυστήριο της θείας λειτουργίας, το οποίο διήρκεσε 3.5 ώρες.

Οι εντάσεις, που κατέγραψε το ilioupolinews.gr, έληξαν με την παρέμβαση των ανδρών της άμεσης δράσης ενώ μετά από λίγο οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share