Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

«Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις…» - Το μεγαλύτερο ξέσπασμα του Νίκου Χαρδαλιά

Όλα όσα είπε

10 Μαΐου 2020 18:37
«Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις…» - Το μεγαλύτερο ξέσπασμα του Νίκου Χαρδαλιά
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το μεγαλύτερο ξέσπασμά του έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό για σήμερα (10/5), με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να αναφέρει, ότι ο ιός δεν κάνει καμία διάκριση.

Ο κύριος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε όσους αναγάγουν το θέμα σε πολιτικό, επισημαίνοντας, ότι ο κορωνοϊός δεν καταλαβαίνει… από δεξιούς και αριστερούς.

«Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στις εικόνες που δίνουν την αίσθηση ότι τελειώσαμε με τον κορονοϊό. Δεν είναι έτσι, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πώς θα είναι τα πράγματα σε 15 μέρες Τα στοιχεία είναι καλά, γιατί εφαρμόσαμε με συνέπεια τα μέτρα. Όπου βγουμε, ό, τι κάνουμε πρέπει να τηρούμε τα μετρα υγιεινής.

Δεν κάνει πολιτικές διακρίσεις ο κορωνοϊός, κάποιοι θέλουν να αναγάγουν ένα θέμα δημόσιας υγείας σε θέμα πολιτικής.

Η άρση των μέτρων είναι μια μεγάλη πρόκληση. Αναπόσπαστο κομμάτι οι κανόνες, που θα μας κρατήσουν υγιείς, πλύσιμο χεριών, τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας», ανέφερε ο κύριος Χαρδαλιάς, ο οποίος παράλληλα ενημέρωσε για τις αποφάσεις για την επιστροφή στα καταστήματα και τα νησιά, που έχουν ήδη ληφθεί.

Ξεκάθαρος ο Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν αλλάζει η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό»

Ξεκάθαρος ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς για το ζήτημα της απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό εξαιτίας του κορωνοϊού, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να επισημαίνει, ότι δεν αλλάζει το μέτρο, ενώ στην χώρα μας υπάρχουν δύο ακόμη θάνατοι από τον ιό.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως τα πρώτα 24ωρα της δεύτερης φάσης δείχνουν πως η ελληνική κοινωνία έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει και έχει δείξει ωριμότητα στην προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μαγαζιά που επιχειρούν να λειτουργήσουν παράνομα και για τα δυο καφέ μπαρ που άνοιξαν παράνομα και τιμωρήθηκαν με λουκέτα και πρόστιμα 5.000 ευρώ.

Δημοσκόπηση-εφιάλτης για Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά: Το 33% των Ελλήνων δεν φοβάται τον κορωνοϊό

Μια εφιαλτική δημοσκόπηση εμφανίζεται για τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά, με την Pulse να δείχνει για τον ΣΚΑΪ, ότι το κοινό δεν φοβάται τον κορωνοϊό, αν και τρομάζει για την οικονομία.

Χαρακτηριστικό είναι πως στην ερώτηση για το πόσο τους ανησυχεί η επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Το 33% απάντησε πολύ, το 30% αρκετά, το 20% μετρια, το 6% λίγο και το 7% ελάχιστα έως καθόλου. Ένα ποσοστό δηλαδή που φτάνει το 33% που δεν δείχνει να παίρνει και τόσο σοβαρά τον φόβο των ιατρών για τον κορωνοϊό, αν και οι Έλληνες έχουν δηλώσει την εμπιστοσύνη τους στο λοιμωξιολόγο.

Όσον αφορά την ηλικίες που φοβούνται περισσότερο και λιγότερο τον κορωνοϊό όπως είναι αναμενόμενοι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ερωτώμενοι είναι αυτοί που ανησυχούν περισσότερο. Ειδικότερα από 17-29 ετών ανησυχούν αρκετά έως πολύ το 58%, από 30-44 ετών το 55%, από 45 έως 59 το 64% και από 70 ετών και άνω το 72%.

Έντονη ανησυχία για την οικονομία

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση και στην ερώτηση για το κατά πόσο έχουν επηρεάσει εσάς και την οικογένειά σας στον οικονομικό τομέα ο κορωνοϊός, τα αποτελέσματα είναι λίγο πολύ αναμενόμενα.

Συγκεκριμένα το 53% απαντά από αρκετά έως πολύ, 19% μέτρια, και το 23% λίγο έως καθόλου. Στο ηλικιακό φάσμα η ηλικίες από 18-29 σε ποσοστό 46% θεωρούν πως ο κορονοϊός έχει επηρεάσει τους ίδιους και τις οικογένειές τους αρκετά ως πολύ. Στις ηλικίες 30-44 το ποσοστό ανεβαίνει στο 57% και είναι ίδιο και στην ηλικιακή ομάδα 45-59 ετών. Από τους 60 και άνω το ποσοστό φτάνει το 49%.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share