Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος στην Ελλάδα - 6 νέα κρούσματα και 2.716 στο σύνολο

Έκτακτη ενημέρωση!

10 Μαΐου 2020 18:04
Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος στην Ελλάδα - 6 νέα κρούσματα και 2.716 στο σύνολο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Κανένας νέος θάνατος δεν υπάρχει στην Ελλάδα από κορωνοϊό, με τα κρούσματα να είναι 6 το τελευταίο 24ωρο και 2.716 στο σύνολο, όπως ενημερώθηκε από το Υπουργείο Υγείας, ενώ διαφορετικά θα είναι τα ταξίδια με πλοίο στην εποχή της πανδημίας.

Από τα νέα κρούσματα, που ανακοίνωσε ο κύριος Χατζηγεωργίου, το 55% είναι άνδρες. Τα 603 σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.364 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 30 συμπολίτες μας (20 άνδρες-10 γυναίκες) βρίσκονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, με μέσο όρο τα 67 έτη, ενώ το 96.7% έχει υποκείμενο νόσημα, ή είναι άνω των 70 ετών. 87 άτομα, επίσης, έχουν βγει από τις ΜΕΘ.

Από τους θανόντες, που είναι στο σύνολο 151, οι 111 είναι άνδρες και οι 40 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 75 έτη και το 93.4% είχε υποκείμενο νόσημα.

Τέλος, έχουν γίνει μέχρι τώρα 98.877 τεστ.

Παραλία… και την Κυριακή: Γέμισαν τις πλάζ στην Αττική και… παρακολουθούν οι αστυνομικοί

Παραλία… και την Κυριακή (10/5) ψήφισαν οι κάτοικοι της Αττικής, όπως έκαναν και χθες (9/5), με τους πολίτες να γεμίζουν τις πλαζ της περιοχής, μιας και ο καιρός είναι εξαιρετικός για μπάνιο… και ρακέτα, αφήνοντας μεν κατά μέρος τον κορωνοϊό, αλλά με την Αστυνομία να παρακολουθεί.

Τόσο στο Μικρό Καβούρι όσο και στην παραλία του Μαραθώνα και της Λούτσας, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε και σήμερα ήταν πολύς και οι εικόνες θυμίζουν καλοκαίρι -ένα κανονικό καλοκαίρι και όχι εν μέσω πανδημίας- αφού οι αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας δεν φαίνεται να τηρούνται πάντα.

Το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την ΕΛ.ΑΣ., βέβαια, έχει τεθεί σε ισχύ για το Σαββατοκύριακο (9-10/5). Σε όλο παραλιακό μέτωπο της Αττικής αναπτύσσονται περιπολικά και με τα γνωστά πλέον ηχητικά μηνύματα οι αστυνομικοί θα προτρέπουν τον κόσμο να τηρεί τις αποστάσεις, τις εντολές των ειδικών και τους ατομικούς κανόνες υγιεινής.

Το σχέδιο προβλέπει και αυστηρή επιτήρηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι προορισμοί των οποίων είναι παραλιακοί. Όσοι εισέρχονται στα ΜΜΜ είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Περιπολίες και drones στις παραλίες

Ομπρέλες με απόσταση και λουόμενοι με μάσκες. Αυτά είναι δύο στιγμιότυπα που θα τα βλέπουμε πολύ συχνά στις παραλίες το καλοκαίρι που έρχεται. Στις παραλίες και ειδικά στο μπροστινό μέρος, όπως μπορείτε να δείτε από το ρεπορτάζ του Ανοιχτού Καναλιού, δεν θα υπάρξουν ξαπλώστρες η μία δίπλα στην άλλη. Οι ομπρέλες, μάλιστα, έχουν απόσταση ασφαλείας έως και 10 μέτρα. Με το θερμόμετρο, μάλιστα, να ανεβαίνει το στοίχημα είναι να μην μεταφερθούν τα φαινόμενα συνωστισμού από τις πλατείες στις παραλίες. Γι' αυτό το λόγο ρίχνονται στη μάχη όλα τα μέσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη Δευτέρα, 11 Μαΐου, οι ναυαγοσώστες θα πιάσουν δουλειά ενώ θα επιστρατευτούν και drone ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα υπάρξουν περιπτώσεις συνωστισμού.

«Παρακολουθούμε ότι τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας», αναφέρει στο OPEN ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και προσθέτει: «Θα σηκώνουμε drone ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα διαπιστώνουμε αν όλα πηγαίνουν καλά». Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, τονίζει: «Δεν υπάρχει κάποια οδηγία πέραν της σύστασης που υπάρχει αλλά και της δυνατότητας έως 10 ατόμων να βρίσκονται κοντά».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share