Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κλινικά νεκρή μητέρα έφερε στον κόσμο μωρό και... επανήλθε στη ζωή (Video)

Σοκ

10 Μαΐου 2020 15:25
Κλινικά νεκρή μητέρα έφερε στον κόσμο μωρό και... επανήλθε στη ζωή (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά. Μια μητέρα από το Μιζούρι των ΗΠΑ, υπέστη ανακοπή καρδιάς και θεωρήθηκε κλινικά νεκρή, ενώ βρισκόταν στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Ενώ, μια μητέρα άφησε μόνο το 6 μηνών μωρό της για να χαζέψει στο facebook και το βρέφος πνίγηκε στην μπανιέρα.

Προκειμένου να σώσουν το μωρό, οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική τομή, ενώ λίγη ώρα αργότερα η νεαρή μητέρα επανήλθε στη ζωή! Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Εrica Nigrelli, η οποία είναι καθηγήτρια, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε μέσα στο σχολείο.

Τρεις συνάδελφοι, συμπεριλαμβανομένου του άντρα της, τη βοήθησαν και κάλεσαν ασθενοφόρο. «Η γυναίκα μου είναι έγκυος» είπε ο άντρας της σε κατάσταση πανικού. Μέχρι η Εrica να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι η καρδιά της είχε σταματήσει να λειτουργεί.

Όπως αναφέρει το CNN, οι γιατροί που την παρέλαβαν προχώρησαν σε καισαρική για να σώσουν το μωρό. Το κοριτσάκι που ήρθε στη ζωή ήταν υγιέστατο.

Λίγη ώρα αργότερα, η καρδιά της γυναίκας άρχισε να χτυπά και πάλι! Οι ειδικοί διέγνωσαν υπερτροφική καρδιομυοπάθεια και κράτησαν τη γυναίκα σε καταστολή για πέντε ημέρες, ενώ το μωρό παρέμεινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών για δύο εβδομάδες.

Σήμερα, τρεις μήνες μετά, η Erica και η τριών μηνών Elayna Nigrelli είναι καλά στην υγεία τους και ο σύζυγός της δήλωσε στο CNN «Αισθανόμαστε υπέροχα. Η γυναίκα μου επέστρεψε 100%».

Μωρό γεννήθηκε κανονικά αλλά η 18χρονη μητέρα του και οι γιατροί «πάγωσαν»... (photo)

Ένα μωρό γεννήθηκε κανονικά αλλά η μητέρα και οι γιατροί «πάγωσαν»... μόλις το αντίκρυσαν! Ο λόγος; Ενώ, σοκ προκαλεί η περίπτωση της μητέρας που άφησε το 3 μηνών μωρό της σε πολικό ψύχος στο μπαλκόνι για να... το τιμωρήσει

Με ολόκληρο το δόντι του γεννήθηκε ένα μωράκι στη Βρετανία, προκαλώντας έκπληξη στη μητέρα του αλλά και στους γιατρούς. Το περιστατικό κρίνεται εξαιρετικά σπάνιο καθώς μόλις ένα στα 1.000 μωρά γεννιούνται με το επονομαζόμενο «γενέθλιο» δόντι. Υπάρχουν κι αυτοί πάντως που λένε ότι δεν είναι και τόσο σπάνιο να γεννηθεί παιδί με το δόντι του σχηματισμένο.

Το μωρό γεννήθηκε υγιέστατο στις 16 Ιανουαρίου, μετά από φυσιολογική εγκυμοσύνη και τοκετό διάρκειας τεσσάρων ωρών. Οι μαίες όμως παρατήρησαν κάτι ασυνήθιστο στο κοριτσάκι, αφού μόλις άνοιξε το στόμα του φάνηκε ένα δόντι. Πάντως, οι γιατροί το βγάζουν αυτό το δόντι.

Υπάρχουν, ωστόσο, τρεις λόγοι για τους οποίος αποφασίζεται να αφαιρεθεί αυτό το δόντι – ή τα παραπάνω με τα οποία μπορεί να γεννηθεί ένα μωρό. Ο πρώτος είναι ότι μπορεί να εμποδίζει την αναπνοή του βρέφους, ο δεύτερος ότι αν βγει μόνο του, μπορεί να καταλήξει στα πνευμόνια του και ο τρίτος ότι μπορεί να προκαλέσει τραύμα στο στήθος της μητέρας κατά τον θηλασμό.

Η 18χρονη Μπέθανι, πάντως, είχε ήδη αποφασίσει να ταΐζει με μπουκάλι το μωρό της. Η 18χρονη μητέρα του δήλωσε πως «δεν είχα καταλάβει ότι ήμουν έγκυος μέχρι που έγινα έξι ή επτά μηνών, οπότε όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα, όταν άρχισε να φαίνεται».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share