Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χάος στο κέντρο της Αθήνας - Σπάνε βιτρίνες και πετάνε μολότοφ

Τι συνέβη;

9 Μαΐου 2020 21:59
Χάος στο κέντρο της Αθήνας - Σπάνε βιτρίνες και πετάνε μολότοφ

Χάος επικρατεί αυτή την ώρα στην Κυψέλη καθώς αντιεξουσιαστές έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, σπάζοντας βιτρίνες σούπερ μάρκετ, ενώ προχώρησαν και σε πορεία. Αυτή τη στιγμή οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς την Πατησίων. Ωστόσο, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και εχθές το βράδυ σε πάρτι που διεξάγονταν σε διάφορες πλατείες τη Αθήνας.

Καταγράφηκαν επεισόδια όταν αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες και αυτοκίνητα ως απάντηση στις συλλήψεις και προσαγωγές, που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ώρες, για τις εικόνες συνωστισμού στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος προχώρησαν νωρίτερα οι εισαγγελικές αρχές σε βάρος των συλληφθέντων κατά την συγκέντρωση της Παρασκευής στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες άσκησαν σε βάρος τους ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα και συγκεκριμένα για: απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και εξύβριση

Στη συνέχεια, οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο και η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου.

Την Παρασκευή, στην Κυψέλη, περίπου 300 άτομα ανάμεσα στους οποίους και αντιεξουσιαστές αψήφισαν τις συστάσεις αναφορικά με τις συγκεντρώσεις και τον συγχρωτισμό στον ίδιο χώρο.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ισχυρίστηκε ότι τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν άγνωστοι στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων αφού δέχθηκαν επίθεση με μπουκάλια και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα η συγκέντρωση να διαλυθεί γύρω στις 2:30.

Συνολικά η αστυνομία προχώρησε σε 37 προσαγωγές πέντε εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις...

Σοκ: Δολοφονήθηκε από την φίλη του διάσημος άνδρας του αντιεξουσιαστικού χώρου

Σοκ προκαλεί η είδηση, ότι διάσημος άνδρας του αντιεξουσιαστικού χώρου δολοφονήθηκε από την φίλη του, με τον ίδιο να βρίσκεται σήμερα (7/5) νεκρός στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο νέος άνδρας δέχθηκε μια μαχαιριά από τη 42χρονη με την οποία συζούσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ την ίδια ώρα η χώρα συγκλονίζεται από το φονικό στα Ανώγεια.

Το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για απείθεια, πρόκληση φθορών και αντίσταση και αποτελούσε ένα από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα των Εξαρχείων. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, λογομάχησε με τη σύντροφό του, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη δικογραφία, εκείνη να τον μαχαιρώσει.

Η 42χρονη συνελήφθη και θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share