Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έστειλαν ξανά στην φυλακή τον Νίκο Σειραγάκη

Συμβαίνει τώρα!

9 Μαΐου 2020 13:42
Έστειλαν ξανά στην φυλακή τον Νίκο Σειραγάκη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ξανά στην φυλακή βρίσκεται ο Νίκος Σειραγάκης, με τον προπονητή μπάσκετ που είχε καταδικαστεί για παιδεραστία να επιστρέφει, μετά από απόφαση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αφού συνελήφθη για παραβίαση περιοριστικού όρου.

Με βούλευμα έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του και ήταν υποχρεωμένος να διαμένει εντός του Δήμου Καλαμαριάς αλλά εντοπίστηκε από αστυνομικούς να κυκλοφορεί στην περιοχή της Μενεμένης.

Ο Σειραγάκης σήμερα οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Με εντολή της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης, επέστρεψε στη φυλακή και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών το οποίο θα αποφασίσει αν θα διατηρηθεί η υφ’ όρον απόλυση ή αν θα ανακληθεί η προηγούμενη απόφαση για την αποφυλάκιση του. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Κυριακή Πακιρτζίδου ο κατηγορούμενος δεν παραβίασε κανέναν όρο καθώς αποδεικνύεται ότι, στις 4 Μαΐου, απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στην Εισαγγελία Γρεβενών, δια μέσου των φυλακών, δηλώνοντας τη διαμονή του σε νέα διεύθυνση στην περιοχή της Μενεμένης. Στο όνομα του υπάρχουν μισθωτήριο συμβόλαιο και συμβόλαιο με εταιρία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Τα έγγραφα αυτά πρόκειται να προσκομιστούν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Ραγδαίες εξελίξεις για τον Νίκο Σειραγάκη: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεσή του

Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν για την υπόθεση του Νίκου Σειραγάκη, αφού η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρεμβαίνει για αυτή, με αφορμή την πρόωρη αποφυλάκισή του στις 22 Απριλίου.

Ο προπονητής μπάσκετ είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη από τα οποία εκτιτέα, βάση νόμου, είναι τα 25 έτη για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών. Ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών, αφού εξέτισε μόλις, οκτώ χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε ήδη και διαβιβάζονται η δικογραφία και το βούλευμα της αποφυλάκισης του κατηγορούμενου και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν χωρεί άσκηση ένδικου μέσου κατά του επίμαχου βουλεύματος.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το νόμο, σε αυτό το στάδιο, μπορεί μέσα σε ένα μήνα να ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας μέχρι και τις 22 ενώ σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ασκήσει αναίρεση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Πάντως, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, τα περιθώρια που έχουν οι δικαστές, μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα είναι προκαθορισμένα και δεν αφήνουν περιθώριο επιλογών.

Στο μεταξύ πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζουν πως ο κ.Τσιάρας έχει κατ’ επανάληψη τονίσει πως οι αλλαγές που προώθησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα λόγω εφαρμογής του ευμενέστερου νόμου θα φαίνονταν εκ καιρώ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επί Νέας Δημοκρατίας αυστηροποίησε τις ποινές και για τις υποθέσεις παιδεραστίας επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση η αρμόδια επιτροπή που παρακολουθεί την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα θα αξιολογήσει και αυτό το ζήτημα.

Ο Νίκος Σειραγάκης είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων. Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών.

Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή, καθώς για τα εγκλήματα αυτά δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

O κατηγορούμενος πήρε αποφυλακιστήριο από τις φυλακές των Γρεβενών στις 22 Απριλίου, έχοντας εκτίσει οκτώ χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης, από τα συνολικά 25 έτη που προβλέπονται ως ανώτατη εκτιτέα ποινή, δηλαδή τα δύο πέμπτα της συνολικής του ποινής.

Έχοντας παραμείνει έγκλειστος στις φυλακές της Τρίπολης αρχικά και ακολούθως στη φυλακή των Γρεβενών, ο Νίκος Σειραγάκης, σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του τελευταίου σωφρονιστικού ιδρύματος, είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος.

Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος.

Σύμφωνα με μέσα της Κρήτης, ο Σειραγάκης δήλωσε τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, που προβλέπουν και την εμφάνισή του κάθε μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Με βάση την απόφαση, δεν μπορεί να εμφανιστεί στο Ρέθυμνο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share