Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Θρίλερ στο Λευκό Οίκο

Τι συνέβη;

8 Μαΐου 2020 23:34
Κορωνοϊός: Θρίλερ στο Λευκό Οίκο

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στο Λευκό Οίκο καθώς ένα δεύτερο "κύμα" του φονικού ιού φαίνεται να χτύπησε την πόρτα. Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε η γραμματέας Τύπου του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς. Παράλληλα, θετικοί βρέθηκαν και 100 εργαζόμενοι στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσία, δείτε την ανακοίνωση του διοικητή.

Η Κέιτι Μίλερ, μία από τις στενότερες συνεργάτιδες του Μ.Πενς, επιβεβαιώσε στο NBC ότι βρέθηκε θετική στον ιό έπειτα από εξέταση που έκανε σήμερα.

Η ίδια δήλωσε ότι είναι ασυμπτωματική.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Μίλερ είχε κάνει τεστ πρόσφατα και είχε βρεθεί αρνητική.

Η γνωστοποίηση του αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η πτήση του Αμερικανού αντιπροέδρου προς την Άιοβα, ενώ αναγκάστηκαν και ορισμένοι συνεπιβάτες του στο Air Force Two να αποβιβαστούν.

Η πτήση του Πενς καθυστέρησε για περισσότερο από μία ώρα και, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, επιβάτες που ήταν μέλη του προσωπικού του Πενς αποβιβάστηκαν πριν από την αναχώρηση.

Τα νέα εντείνουν τους φόβους μόλυνσης ανώτερων αξιωματούχων όπως ο Μάικ Πενς, που ηγείται της ειδικής ομάδας για τον κορωνοϊό, η οποία επιβλέπει την ομοσπονδιακή απάντηση στην κρίση και ο οποίος συνεχίζει το βαρύ πρόγραμμα των μετακινήσεων παρά το γεγονός ότι αυξάνονται τα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο.

Κορωνοϊός - Ύποπτο κρούσμα σε δημοσιογράφο στον Λευκό Οίκο

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού θεωρείται ένας δημοσιογράφος διαπιστευμένος στον Λευκό Οίκο, όπως ανακοίνωσε απόψε η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

Το γεγονός έχει ανησυχήσει για το κατά πόσο είναι ασφαλείς οι καθημερινές συνεντεύξεις Τύπου στις οποίες συγκεντρώνονται δεκάδες δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην ίδια αίθουσα.

Η Ένωση δεν αποκάλυψε το όνομα του ύποπτου κρούσματος. Ανέφερε μόνο ότι βρίσκεται σε επαφή με τον γιατρό του Λευκού Οίκου και το μέσο ενημέρωσης όπου εργάζεται ο δημοσιογράφος αυτός.

Την ίδια ώρα, περίπου 13.500 Αμερικανοί έχουν ζητήσει τη βοήθεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, εξαιτίας του κορωνοϊού έπειτα από προτροπή αξιωματούχου.

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ αυτήν την εβδομάδα θα επαναπατρίσει περίπου 1.600 Αμερικανούς από χώρες του εξωτερικού με περίπου 16 πτήσεις, είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, ενώ εξήγησε ότι περίπου 5.700 άνθρωποι έχουν ήδη επιστρέψει, πολλοί με πτήσεις που κανόνισε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η συντριπτική πλειονότητα των περίπου 10 εκατομμυρίων Αμερικανών υπηκόων στο εξωτερικό ζει εκεί και δεν επιθυμεί να επιστρέψει, είπε ο αξιωματούχος, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να ζυγίσουν εάν θα είναι βολικό για εκείνους να παραμείνουν επ’ αόριστον στο εξωτερικό.

«Εάν βρίσκεστε κάπου όπου σκέφτεστε "όχι, δεν θα ήθελα να βρίσκομαι εδώ σε όλη αυτήν την πορεία", επωφεληθείτε από τις υπάρχουσες εμπορικές δυνατότητες και φύγετε τώρα» τόνισε. Λιγότεροι από 30 εργαζόμενοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο εξωτερικό έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορονοϊό, είπε ένας δεύτερος υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ σημειώθηκαν 35 νεκροί από κορωνοϊό σε οίκο ευγηρίας, που «κόλλησαν» από μέλη του προσωπικού, όπως θα δείτε εδώ, για αυτό και δεν πρέπει να επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share