Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τη λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων

Πότε αναμένονται οριστικές απαντήσεις

8 Μαΐου 2020 21:53
Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τη λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το αν και πότε θα λειτουργήσουν φέτος οι παιδικές κατασκηνώσεις. Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα στην επιτροπή των 26 ειδικών του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, αφού θα υποβληθεί η εισήγηση της υποεπιτροπής των μελών της που έχουν αναλάβει να «ζυγίσουν» τα δεδομένα. Παράλληλα, ορίστηκε ημερομηνία για την επανέναρξη μαθημάτων οδήγησης, δείτε εδώ τι ισχύει για τις εξετάσεις.

Το ζήτημα της λειτουργίας των κατασκηνώσεων ετέθη στη διάρκεια της σημερινής επίσημης ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας στον επικεφαλής λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Όπως είπε το ερώτημα για το αν είναι ασφαλές για τα παιδιά, στις παρούσες συνθήκες, να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις, «είναι δύσκολο» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν υπέρ και κατά για τη λειτουργία τους, αλλά η επιτροπή δεν έχει καταλήξει, η ειδική υποεπιτροπή θα κάνει σχετική εισήγηση αύριο ή τη Δευτέρα και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις», πρόσθεσε.

Πάντως, όπως είπε ο κ.Τσιόδρας, «μπορείς να λειτουργήσεις, αλλά αλλά είναι ένας χώρος που υπάρχουν πολλές επαφές, που δεν τις θέλουμε αυτό το διάστημα, το Μάιο. Στην ουσία καταργείται η επαφή».

Ξεκάθαρος ο Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν αλλάζει η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό»

Ξεκάθαρος ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς για το ζήτημα της απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό εξαιτίας του κορωνοϊού, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να επισημαίνει, ότι δεν αλλάζει το μέτρο, ενώ στην χώρα μας υπάρχουν δύο ακόμη θάνατοι από τον ιό.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως τα πρώτα 24ωρα της δεύτερης φάσης δείχνουν πως η ελληνική κοινωνία έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει και έχει δείξει ωριμότητα στην προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μαγαζιά που επιχειρούν να λειτουργήσουν παράνομα και για τα δυο καφέ μπαρ που άνοιξαν παράνομα και τιμωρήθηκαν με λουκέτα και πρόστιμα 5.000 ευρώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share