Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022

Δικαίωση μετά από χρόνια: Ανοίγει ο δρόμος της αποζημίωσης των συγγενών των θυμάτων της Marfin

Πρωτοβουλία του πρωθυπουργού

8 Μαΐου 2020 17:15
Δικαίωση μετά από χρόνια: Ανοίγει ο δρόμος της αποζημίωσης των συγγενών των θυμάτων της Marfin
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Δικαίωση έρχεται για τους συγγενείς των θυμάτων της Marfin, δέκα χρόνια μετά την τραγική εκείνη στιγμή, που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και ένα αγέννητο μωρό, καθώς παρά το γεγονός, ότι οι φυσικοί αυτουργοί δεν έχουν τιμωρηθεί, εντούτοις οι συγγενείς αναμένεται να αποζημιωθούν.

Όπως έγινε γνωστό, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η δικαστική διαδικασία θα λήξει εδώ.

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού γίνεται γνωστή μια μέρα πριν από τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας στη μνήμη του Επαμεινώνδα Τσακάλη, της Παρασκευής Ζούλια και της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου που είχε χαθεί μαζί με το αγέννητο παιδί της. H τελέτη έχει προγραμματισθεί να γίνει αύριο, στις 12 το μεσημέρι, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να παραστούν.

11 Μαρτίου 2020 - Τι έλεγε ο Δημήτρης Κρεμαστινός για τον κορωνοϊό: «Η επιδημία...» (Video)

Ήταν 11 Μαρτίου 2020 όταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός μιλούσε για τον κορωνοϊό και πλέον σήμερα 2 μήνες μετά έχασε δυστυχώς τη ζωή του από τον φονικό ιό.

Ο πρώην υπουργός Υγείας μιλούσε τότε για τις οδηγίες προφύλαξης και όσα πρέπει να γνωρίζουμε. Ξεκάθαρο μήνυμα ότι πάνω από όλα χρειάζεται ψυχραιμία, σε σχέση με τον κορωνοϊό, είχε στείλει ο πρώην υπουργός Υγείας και καθηγητής καρδιολογίας Δημήτρης Κρεμαστινός.

Όπως είχε πει δεν είναι δυνατόν να παραλύσει η χώρα και να μας πιάνει πανικός όταν μόνο στην εποχική γρίπη του 2016 «είχαν καταγραφεί 198 νεκροί. Χρειάζεται απόλυτη ψυχραιμία» είχε σημειώσει και είχε αναφέρει ότι ήδη υπάρχουν κάποια αισιόδοξα μηνύματα από την Κίνα καθώς έχουν «φρενάρει» οι θάνατοι.

Για το μέτρο του κλεισίματος των σχολείων είχε αναφέρει ότι είναι σωστό εφόσον το ζήτησε ο ΠΟΥ ή η ΕΕ, σε διαφορετική περίπτωση είχε πει ότι «ποιος θα ελέγχει που πάνε το πρωί ή το μεσημέρι οι μαθητές και οι φοιτητές;. Με το κλείσιμο των σχολείων θα ελαττωθούν οι φορείς, αλλά είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά δεν θα μαζεύονται σε άλλους χώρους;».

Για την Θεία Κοινωνία είχε προσθέσει ότι για να μεταδοθεί από την μετάληψη θα πρέπει να έχει νοσήσει ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας και είχε υπογραμμίσει ότι ο κορωνοϊός δεν θα έρθει από τα σχολεία και την Θεία Κοινωνία.

Πρέπει είχε πει να «κλείσουμε» το στόμα, την μύτη και τα μάτια μας, θέλοντας με αυτό το παράδειγμα να περάσει το μήνυμα ότι πρέπει να εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις γνωστές συνθήκες υγιεινής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share