Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εικόνες αποκάλυψης: Αμμοθύελλα «καταπίνει» την πρωτεύουσα της Νιγηρίας (Video)

Σοκ

8 Μαΐου 2020 15:37
Εικόνες αποκάλυψης: Αμμοθύελλα «καταπίνει» την πρωτεύουσα της Νιγηρίας (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Εικόνες αποκάλυψεις είχαμε στην Νιγηρία με μια τεράστια αμμοθύελλα να σαρώνει την πρωτεύουσα Νιαμέι. Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και στο Φοίνιξ των ΗΠΑ

Όπως καταγράφηκε στα βίντεο από την περιοχή, το σύννεφο της άμμου ήταν εκατοντάδες μέτρα και έμοιαζε σαν να «καταπίνει» την πόλη στο πέρασμά του.

Το φαινόμενο προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες ύστερα από την αμμοθύελλα, ωστόσο υπάρχει πάντοτε ο φόβος για μετάδοση ασθενειών μέσα από αμμοθύελλες σαν αυτή, όπως η βακτηριακή μηνιγγίτιδα.

Σύμφωνα με έρευνες, οι δυνατοί άνεμοι μπορούν να μεταφέρουν μικροσωματίδια, όπως και βακτήρια, μέσα στο αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου.

Αυστραλία: Σφοδρή αμμοθύελλα έκανε τη μέρα νύχτα!

Απίστευτο περιστατικό στην Αυστραλία. Σφοδρή αμμοθύελλα καταπίνει μια ολόκληρη πόλη κάνοντας τη μέρα νύχτα.

Σαν εικόνα από ταινία καταστροφής είναι το βίντεο που κατέγραψε μια αμμοθύελλα να καταπίνει μια ολόκληρη πόλη.

Το επιταχυμένο βίντεο γυρίστηκε στην Αυστραλία και δείχνει τη μέρα να γίνεται... νύχτα, καθώς το κύμα της άμμου σαρώνει τα πάντα.

Aπίστευτο στην Ινδία: Αμμοθύελλα «καταπίνει» μια ολόκληρη πόλη! (Βίντεο)

Εικόνες αποκάλυψηςστην πόλη Τσουρού στην Ινδία όταν αμμοθύελλα κάλυψε την περιοχή.

Στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο YouTube από κατοίκους της πόλης, φαίνεται η αμμοθύελλα που ξεκίνησε από κοντινή έρημο να πλησιάζει απειλητικά τα κτήρια.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης αν και δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, οι καλλιέργειες και ορισμένες κατοικίες υπέστησαν σημαντικές καταστροφές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share