Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων

Ξεκινά την προσεχή εβδομάδα

8 Μαΐου 2020 15:13
Κορωνοϊός: Αυτό είναι το νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το νέο ωράριο λειτουργίας των φαρκακείων προσαρμοσμένα στα μέτρα του κορωνοϊού, που θα ξεκινήσει την προσεχή εβδομάδα, γνωστοποίησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, μετά και την προηγούμενη ανακοίνωση για έκτακτες αλλαγές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΦΣΑ, από την Τετάρτη 13/05/2020 τα φαρμακεία της δύναμης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής θα λειτουργούν με το εξής υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας:

ΔΕΥΤΕΡΑ: 08:00 – 14:30

ΤΡΙΤΗ: 08:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00 (ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ) Ή 17:30 – 20:30 (ΘΕΡΙΝΟ)

ΤΕΤΑΡΤΗ: 08:00 – 14:30

ΠΕΜΠΤΗ: 08:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00 (ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ) Ή 17:30 – 20:30 (ΘΕΡΙΝΟ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 08:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00 (ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ) Ή 17:30 – 20:30 (ΘΕΡΙΝΟ)

ΣΑΒΒΑΤΟ: –

ΚΥΡΙΑΚΗ: –

Υπενθυμίζεται ότι με νέο ωράριο λειτουργούν από τις 04/05/2020 και τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης καθώς και ότι, βάσει των νέων μέτρων, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για τους πελάτες και τους φαρμακοποιούς.

Φαρμακεία: Δυνατότητα εξυπηρέτησης πελατών από την ειδική θυρίδα

Το υπουργείο Υγείας στους φαρμακοποιούς, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, δίνει την δυνατότητα εξυπηρέτησης από την ειδική θυρίδα ασφαλείας.

Η δυνατότητα δίδεται σε περίπτωση αδυναμίας εξυπηρέτησης εντός του φαρμακείου, καθώς παραμένουν ανοικτά, μαζί και άλλα καταστήματα, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Μετά από αίτημα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απέστειλε εγκύκλιο στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Λόγω των παρουσών ειδικών συνθηκών, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο φαρμακοποιός αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες εντός του φαρμακείου, παρέχεται η δυνατότητα της εξυπηρέτησης από την ειδική θυρίδα ασφαλείας εξυπηρέτησης του κοινού».

«Ένιωθα σαν να είχα μαχαίρια στο λαιμό μου» - Σοκάρει η περιγραφή γιατρού που νόσησε από κορωνοϊό (Video)

Η πρώην επικεφαλής των γιατρών του Royal College του Λονδίνου που νόσησε από τον κορωνοϊό περιέγραψε την εμπειρία της και η μαρτυρία της σοκάρει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένιωθα σαν να είχα μαχαίρια στο λαιμό μου»

Μεταξύ άλλων, η 60χρονη καθηγήτρια Κλερ Γκεράντα, γιατρός στο Λονδίνο, τόνισε πως ο κορωνοϊός δεν έχει καμία σχέση με τη γρίπη. Επίσης, δείτε μία γιαγιά να βήχει πάνω σε επιβάτη τρένου, με αυτό που ακολουθεί θα σας κάνει να παγώσετε!

«Αρχικά, νόμιζα ότι ήταν το jetlag, όμως όταν ξεκίνησε ο βήχας κατάλαβα ότι κάτι άλλο συνέβαινε. Ξεκίνησε με ένα ξηρό βήχα και στη συνέχεια σύντομα εξελίχθηκε σε πονόλαιμο προτού κάνω πυρετό» τονίζει η ίδια στην εφημερίδα.

Αναφερόμενη στα συμπτώματα που είχε, η Κλερ Γκεράντα είπε: «Ο ιός αυτός δεν έχει καμία σχέση με την γρίπη. Ένιωθα στο λαιμό μου ότι είχα μαχαίρια, έκαιγα στον πυρετό κι όμως το 60χρονο σώμα μου αγωνίστηκε και τα κατάφερε».

Η γιατρός, δήλωσε πως ένιωσε ανακούφιση καθώς είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη πριν κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στo Λονδίνο έφθασε το πρωί της περασμένης Κυριακής και την Δευτέρα πήγε κανονικά στη δουλειά της. «Την Τρίτη το πρωί, άρχισα να αισθάνομαι κουρασμένη και στη συνέχεια ξεκίνησε ο βήχας. Μετά όμως άρχισα να νιώθω έναν τρομερό πονόλαιμο. Αισθανόμουν ότι κάποιος είχε βάλει μαχαίρια στο λαιμό μου. Και τότε ξεκίνησε ο υψηλός πυρετός και ο κρυάδες. Τότε άρχισα να σκέφτομαι: θα μπορούσα να έχω κορωνοϊό; Δεν αισθάνθηκα πάντως φόβο καθώς δεν έχω υποκείμενα νοσήματα. Είμαι υγιής και περπατώ πολύ», αναφέρει μεταξύ άλλων η γιατρός.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share