Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Αλλάζει στάση απέναντι στα υπαίθρια πάρτι η Αστυνομία

Τι είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη;

8 Μαΐου 2020 14:36
Κορωνοϊός: Αλλάζει στάση απέναντι στα υπαίθρια πάρτι η Αστυνομία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αλλάζει στάση η Αστυνομία απέναντι στα υπαίθρια… πάρτι κορωνοϊού, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος τόνισε πως χρειάζεται σεβασμός στην προσωπικότητα του καθενός και δεν πρέπει να υπάρχουν αντιπαραθέσεις.

Ο ίδιος τόνισε, ότι η Αστυνομία πρέπει να είναι κοντά στους πολίτες, όπως ήταν τους τελευταίους δύο μήνες και οι επόμενες κινήσεις της πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, αναφορικά με τα εν λόγω πάρτι, με το σκηνικό να αγριεύει τους πάντες, με τέτοια παρουσία στις πλατείες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Οι Έλληνες ήταν αξιοθαύμαστοι, επέδειξαν απόλυτη υπακοή και σεβασμό στις επιταγές των ειδικών και στις συμβουλές τους, προκειμένου να παραμείνουν στο σπίτι, και τελικώς νικήσαμε, στην πρώτη μάχη που δώσαμε, μένοντας στο σπίτι, την επιδημία», είπε ο Υπουργός, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου της ΕΛ.ΑΣ και του Δήμου Θεσσαλονίκης και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

«Το δεύτερο βήμα», συνέχισε, «είναι να μείνουμε ασφαλείς κυκλοφορώντας έξω. Το δικαίωμα του καθενός να κυκλοφορεί είναι συνταγματικό, είναι δεδομένο, είναι ατομικό και ανθρώπινο δικαίωμα. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, νομίζω ότι όλοι μας μέρα με τη μέρα αντιλαμβανόμαστε, με βάση τις συμβουλές των ειδικών, τους κινδύνους που περιλαμβάνει η έλλειψη απόστασης μεταξύ μας και πιστεύω- είμαι βέβαιος γι' αυτό- και αυτό θα κάνει και η Ελληνική Αστυνομία».

«Θα είμαστε, λοιπόν, κοντά στους πολίτες, μαζί με τους πολίτες και όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία. Θα βγούμε νικητές από την κρίση της πανδημίας και την οικονομική που έρχεται και να είστε βέβαιοι ότι ανατέλλει το 2021 ένας καινούργιος χρόνος με τους Έλληνες να είναι αισιόδοξοι και κάθε μέρα όλο και περισσότερο πιο δραστήριο και ενεργοί», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοίδης.

Ρόλος «πυροσβεστικός» από την Αστυνομία

Ρόλο «πυροσβεστικό» και όχι κατασταλτικό, καλούνται να παίξουν οι αστυνομικές δυνάμεις, απέναντι στους νεαρούς πού παρατηρήθηκε να συγκεντρώνονται στις πλατείες μετά τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, που εστάλη το βράδυ της Πέμπτης προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, μετά τα όσα συνέβησαν στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Στη διαταγή, αφού αναφέρεται αναλυτικά στον επαγγελματισμό την αποφασιστικότητα και την υπευθυνότητα, καθώς και στο πνεύμα συμπαράστασης και συνεργασίας με τους πολίτες, που έδειξε η αστυνομία κατά τη διάρκεια της καραντίνας, επισημαίνεται ότι είναι κρίσιμο και αναγκαίο να επιδείξει την ίδια στάση κατανόηση, συμπάθεια και εμπιστοσύνη προς κάθε πρόσωπο, στη φάση της αποκλιμάκωσης των μέτρων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share