Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σκηνικό πολέμου: Έριξαν τουρκικό αεροσκάφος στη Λιβύη

Πανικός!

8 Μαΐου 2020 13:22
Σκηνικό πολέμου: Έριξαν τουρκικό αεροσκάφος στη Λιβύη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σκηνικό πολέμου φαίνεται πως δημιουργείται στη Λιβύη, αφού δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ επιτέθηκε έναντι των αντίστοιχων τουρκικών στη Μισράτα, καταρρίπτοντας μάλιστα ένα αεροσκάφος.

Η έναρξη των επιχειρήσεων με την επωνυμία «Ababil Birds» ανακοινώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τον εκπρόσωπο της Γενικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ πρόσφατα είχαν ριφθεί βόμβες στην πρωτεύουσα, Τρίπολη.

Ο Στρατιωτικός Διοικητής του LNA σε δήλωσή του το βράδυ της Πέμπτης, ανέφερε πως «οι επιδρομές είχαν ως στόχο συγκεκριμένες τοποθεσίες στην περιοχή Μπουγκρέιν, ανατολικά της Μισράτα, ανάμεσα στις οποίες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποθήκες όπλων και πυρομαχικών». Όπως τόνισε, οι επιδρομές είναι μέρος της αεροπορικής αντεπίθεσης που θα συνεχιστεί «μέχρι να εξουδετερωθούν οι βάσεις των παραστρατιωτικών που είναι πιστοί στην Τουρκία».

Ο LNA ανέφερε πως οι αντιαεροπορικές συστοιχίες κατέρριψαν το αεροσκάφος ενώ επιχειρούσε επιδρομή στην αεροπορική βάση Al-Watiya.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε δύο μνημόνια συνεργασίας με τον πρόεδρο της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ. Το πρώτο μνημόνιο αφορούσε την στρατιωτική συνεργασία και το δεύτερο την χάραξη των θαλάσσιων ορίων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Δείτε το βίντεο:

«Τον έχω…» - Κόβει την ανάσα το βίντεο με ελληνικό Mirage να «κυνηγά» τουρκικό μαχητικό

Κόβει την ανάσα το βίντεο, όπου ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος Mirage «κυνηγά» ένα τουρκικό F-16, με τον πιλότο, μάλιστα, να αναφέρει πως «τον έχω».

Το βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr είναι από την προχθεσινή Κυριακή 3 Μαΐου και η αερομαχία που θα παρακολουθήσετε σημειώθηκε στο Κεντρικό Αιγαίο, περίπου την ώρα που δύο άλλα τουρκικά F-16 παρενοχλούσαν το ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου NH-90 το οποίο μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο στις Οινούσσες, την Παναγιά, το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Όλα αυτά, τον καιρό που η τουρκική προκλητικότητα πιάνει «κόκκινο».

«Τον έχω» ακούγεται να λέει ο Έλληνας πιλότος του Mirage που καταδιώκει τον Τούρκο χειριστή του F-16. O Τούρκος προσπαθεί να ξεφύγει κάνοντας ελιγμούς. Ομως ο Έλληνας πιλότος του Mirage βάζει το τουρκικό F-16 σε παραμέτρους βολής και λοκάρει τον αντίπαλο. Είναι η εικονική αναχαίτιση του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους που μπήκε χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share