Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Τέλος» ο Σωτήρης Τσιόρδας - Αλλάζει η ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Τι συνέβη;

8 Μαΐου 2020 10:33
«Τέλος» ο Σωτήρης Τσιόρδας - Αλλάζει η ενημέρωση για τον κορωνοϊό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αλλάζει η καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόρδα και το κλασικό απογευματινό μας ραντεβού με τον λοιμωξιολόγο, καθώς η ενημέρωση πλέον για τον κορωνοϊό θα ακολουθήσει και την πορεία άρσης των αυστηρών μέτρων. Ενώ, μια δημοσκόπηση εφιάλτης είδε το φως της δημοσιότητας για τον Σωτήρη Τσιόρδα και Νίνο Χαρδαλιά.

Έτσι η καθημερινή ενημέρωση σταματάει και θα γίνεται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, όποτε φυσικά κρίνεται απαραίτητο λόγω έκτακτων καταστάσεων και τις άλλες φορές θα γίνεται γραπτώς.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα και θα τεθούν σε ισχύ από την Δευτέρα καθώς θα έχει περάσει και μια εβδομάδα από την πρώτη άρση των αυστηρών μέτρων. Σήμερα πάντως η ενημέρωση θα γίνει κανονικά ενώ το παρών αναμένεται να δώσει και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος θα εξηγήσει τους κανόνες και τις προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία και των υπόλοιπων εμπορικών καταστημάτων από την ερχόμενη Δευτέρα.

Απάντησε στις κριτικές ο Σωτήρης Τσιόδρας: «Έτσι κάνουμε την ταξινόμηση θανάτων από κορωνοϊό»

Στις κριτικές για τον τρόπο, με τον οποίο ταξινομούνται οι θάνατοι από τον κορωνοϊό, απάντησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επεσήμανε πως ο θάνατος είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, αλλά δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση υπερεκτίμηση των νεκρών.

«Η ταξινόμηση των θανάτων γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. Οιοσδήποτε θάνατος με συγκεκριμένα κριτήρια δεν μπορεί να αποδοθεί πουθενά άλλου. Ο θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο», ανέφερε για τον τρόπο καταγραφής τους ο καθηγητής, την ώρα που συνάδελφός του στο ΑΠΘ τον κατηγορεί για επινόηση των θανάτων.

«Στη χώρα μας δεν υπήρξε υποεκτίμηση των θανάτων. Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα δεν υπεισέρχονται στο εάν συνέβαλε πολύ ή λίγο ο κορονοϊός σε κάποιον θάνατο. Ακολουθούμε την επιστημονική τακτική. Δεν εξυπηρετούμε σκοπιμότητες. Η συντριπτική εικόνα των θυμάτων είχαν συμπτώματα πνευμονίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Λίγο αργότερα, σε ερώτηση για το ίδιο θέμα, με την αντίστοιχη προ ημερών του δήλωση να έχει γίνει… viral στα social media, είπε πως «για τους θανάτους μίλησα και χθες. Οι θάνατοι καταγράφονται με συγκεκριμένο τρόπο. Δεν κρύβουμε θανάτους. Είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς τι συμβαίνει με τον ιό. Δεν ξέρουμε πόση αξιοπιστία έχουν ακόμα τα αντισώματα. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε το ποσοστό διείσδυσης του ιού στην ανθρωπότητα.

Ο κορωνοϊός είναι επικίνδυνος και δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσεις με χαλαρότητα Με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν μπορούμε να πούμε ότι ο ιός είναι λιγότερο επικίνδυνος. Το 1/3 της παγκόσμιας κοινότητας επέβαλε lockdown. Μέσα στην αβεβαιότητα πρέπει να κινηθείς με επιστημονικά κριτήρια. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share