Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Μετά τα χθεσινά βροχερά παρατράγουδα έρχονται...35αρια» - Η ανάλυση του Τάσου Αρνιακού για την εξέλιξη του καιρού

Αναλυτική πρόγνωση

8 Μαΐου 2020 10:14
«Μετά τα χθεσινά βροχερά παρατράγουδα έρχονται...35αρια» - Η ανάλυση του Τάσου Αρνιακού για την εξέλιξη του καιρού
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μετά τα χθεσινά βροχερά παρατράγουδα που είχαμε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας έρχονται... 35αρια από εβδομάδα σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μπορεί η άνοιξη να επιστρέφει σήμερα με την θερμοκρασία να ανεβαίνει ωστόσο οι βοριάδες θα επιμείνουν στο Αιγαίο

Πιο αναλυτικά σήμερα ο καιρός είναι βελτιωμένος, με ηλιοφάνεια σε περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 25 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του έμπειρου μετεωρολόγου:

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας με νεφώσεις την Παρασκευή

Καιρός σήμερα: Που αναμένονται παροδικές βροχές. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Την Παρασκευή, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα και προοδευτική βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, από το απόγευμα νοτιάδες, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα νοτιάδες έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο το απόγευμα βορειοδυτικοί, έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5-6 μποφόρ, στις ανατολικές Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα Δωδεκάνησα, τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και -κυρίως στο Καστελόριζο- με μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, στα βόρεια 4-5 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα νοτιοανατολικά, 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά, όπου θα είναι βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share